БЛ: Пораз Лајпцига, хет-трик Модеста!

Вердер из Бремена био је убедљив против РБ Лајпцига 3:0 (1:0), док је Хофенхајм такође на свом терену био бољи од Бајера из Леверкузена – 1:0 (0:0).  Лајпциг посустаје, Ибишевић стријелац! Другопласирани Ред Бул Лајпциг уписао је други узастопни пораз! Вердер је убједљиво славио (3:0) у суботу у 25. колу Бундеслиге првенствено захваљујући Златку Јунузовићу. Ведад Ибишевић ублажио пораз Херте у Келну (4:2).

Фудбал 19.03.2017 | 08:45
БЛ: Пораз Лајпцига, хет-трик Модеста!
Вердер је забележио изузетно важан тријумф у борби за опастанак, погоцима Златка Јунузовића у 34, Флоријана Грилич у 59. и Флоријана Каинца у 90. минуту, па је сада три бода далеко од угрошеног Хамбурга, али уз меч више.

Наш Милош Вељковић одиграо је цео меч за домаће.

С друге стране, Хофенхајм је 11. тријумфом у сезони наставио борбу за Европу, а једини гол на 'Вирсло Реин-Некар Арени' постигао је Сандро Вагнер у 62. минуту.

У преосталим сусретима 25. кола Бундеслиге, највише погодака виђено је у окршају Келна и Херте, двеју екипа које се такође боре за међународни фудбал наредне сезоне, а на крају су славили 'Јарчеви' – 4:2 (3:0).

Домаћин је сјајно отворио сусрет и већ после 45 минута игре практично обезбедио сва три бода. Јуја Осако погодио је већ у шестом минуту за вођство, да би коначан резултат првог полувремена поставио Ентони Модесет у размаку од два минута, од 35. до 37.!

Ведад Ибишевић смањио је заостатак свог тима из пенала после пет минута игре у наставку, али је и све дефинитивно било готово у 63. када је Француз комплеитрао хет-трик. Коначан резултат меча поставио је Џон Брукс шест минута касније.

Келн, за који је Милош Јојић одиграо 76. минута, пре него што је замењен, а Невен Суботић цео сусрет, сада заузима шесто место са само три бода мање од суботњег ривала из Берлина.

Волфсбург је голом Гомеса поразио Дармштат – 1:0 (1:0), а једини сусрет који је завршен без победника одигран је у Аугзбургу где је гостовао Фрајбург – 1:1 (1:1).

Гојко Качар нашао се у тиму домаћина од 28. минута, заменивши повређеног саиграча, док је у тиму гостију Александар Игњовски заиграо од старта другог полувремена.

Дан су у Франкфурту затворили Ајнтрахт и Хамбургер Шпортферајн дуелом без голова. Мијат Гаћиновић одиграо је цео меч за домаће, а Филип Костић за госте.

Најпријатније изненађење у Бундеслиги, екипа Лајпцига је послије пораза од Волфсбурга у прошлом колу, поново доживјела неуспјех, укупно трећи у шампионату.

Вердер је у Бремену славио убједљиву побједу головима Златка Јунузовића, Флоријана Грилича и Флоријана Кајнца, одмакавши се од опасне зоне четвртим тријумфом у посљедњих пет првенствених утакмица.

Аустријанац Јунузовић, који је поријеклом "наше горе лист", био је стријелац сјајног гола, али и асистент код другог који је "приземљио" Ред Бул. 

Српски интернационалац Милош Зељковић одиграо је свих 90 минута за "зелено-бијеле".

Након великог тријумфа над Борусијом из Дортмунда, Херта је имала шансу да се домогне четвртог мјеста на табели, али су већ послије првог полувремена суботње утакмице имали "минус" од три гола.

Јапанац Јуја Осака и Антони Модесте два пута су погађали мрежу берлинске екипе и у наставку није било повратка за тим Пала Дардаија.

До краја је Француз Модесте комплетирао "хет-трик" постигавши свој 22 погодак ове сезоне у Бундеслиги и на другом мјесту листе најбољих стријелаца прескочио Бајерновог нападача Роберта Левандовског. Лидер са голом више је Пјер-Емерик Обамејанг, који је синоћ погодио за побједу "милионера".

Берлински тим је преко капитена и центарфора Босне и Херцеговине Ведада Ибишевића успио да смањи резултат из пенала на 3:1, а потом је и Џон Брукс погодио за 4:2, али лоше прво полувријеме је било пресудно за девети пораз Херте.

Ово је Ведаду био 11. погодак ове сезоне и пети је стријелац Бундеслиге.

У дресу "јарчева" од почетка су наступили интернационалци из Србије Милош Јојић и Невен Суботић.

Минималну побједу забиљежио је четвртопласирани Хофенхајм и то над Бајером из Леверкузена, а важна три бода у борби за опстанак укњижили су и фудбалери Волфсбурга против "фењераша" Дармштата (1:0).

Гол одлуке постигао је ветеран "вукова" Марио Гомез у судијској надокнади првог дијела.

"Празне пушке" Гаћиновића и Костића! Ајнтрахт је у поприлично незанимљивој утакмици 25. кола Бундеслиге ремизирао без голова против ХСВ-а, али је успио да прекине негативну серију од пет узастопних пораза.

Франкфуртски "орлови" су по традицији врло незгодни за екипу Хамбургера...

Ајнтрахт није изгубио од ХСВ-а још од 2011. године кад је пресудио гол Младена Петрића (1:0) у Хамбургу, а на "Комерцбанк Арени" су посљедњи пут поражени 2010. године од "пензионера" Јориса Матијсена, Руда ван Нистелроја и Паола Герера (1:3).

Ипак, у суботу предвече су српски интернационалци Мијат Гаћиновић из Ајтрахта и ХСВ-ов ФИлип Костић међусобни двобој окончали подјелом бодова.

АЈНТРАХТ - ХСВ 0:0

Тим Нике Ковача је због "црне серије" од пет везаних пораза више чувао своју мрежу него што је покушавао да нападне, док је гостима сваки бод злата вриједан у борби за опстанак.

Да се није срљало ка нападу најбоље илуструје податак да до 72. минута није виђен ниједан шут у оквир гола ХСВ-а, када је ударац Михаела Хектора одлично одбранио голман Рене Адлер.

Није било много посла ни за домаћег голмана Лукаша Храдецког, па су оба тима уписала по шести овосезонски реми.

БУНДЕСЛИГА, 25. КОЛО

Аугсбург - Фрајбург 1:1 (1:1)
/Стафилидис 38 - Нидерлехнер 29 пен/

Вердер Бремен - Лајпциг 3:0 (1:0)
/Јунузовић 35, Грилич 59, Кајнц 90/

Келн - Херта 4:2 (3:0)
/Осако 6, Модесте 35, 38 - Ибишевић 50 пен/

Хофенхајм - Бајер Леверкусен 1:0 (0:0)
/Вагнер 62/

Волфсбург - Дармштат 1:0 (1:0)
/Гомез 45+1/

Ајнтрахт Франкфурт - Хамбургер СВ 0:0

У петак

Борусија Дортмунд - Инголштат 1:0 (1:0)
/Обамејанг 13/

У недјељу

Мајнц - Шалке (15.30)
Борусија Менхенгладбах - Бајерн (17.30)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен (-1) 59, Лајпциг 49, Борусија Дортмунд 46, Хофенхајм 45, Херта 40, Келн 37, Ајнтрахт 36, Фрајбург 35, Борусија Менхенгладбах (-1) 32, Бајер Леверкузен 31, Шалке (-1) 30, Мајнц (-1) 29, Вердер 29, Аугзбург 29, Волфсбург 29, ХСВ 27, Инголштат 19, Дармштат 15.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар