BL: Poraz Lajpciga, het-trik Modesta!

Verder iz Bremena bio je ubedljiv protiv RB Lajpciga 3:0 (1:0), dok je Hofenhajm takođe na svom terenu bio bolji od Bajera iz Leverkuzena – 1:0 (0:0).  Lajpcig posustaje, Ibišević strijelac! Drugoplasirani Red Bul Lajpcig upisao je drugi uzastopni poraz! Verder je ubjedljivo slavio (3:0) u subotu u 25. kolu Bundeslige prvenstveno zahvaljujući Zlatku Junuzoviću. Vedad Ibišević ublažio poraz Herte u Kelnu (4:2).

Fudbal 19.03.2017 | 08:45
BL: Poraz Lajpciga, het-trik Modesta!
Verder je zabeležio izuzetno važan trijumf u borbi za opastanak, pogocima Zlatka Junuzovića u 34, Florijana Grilič u 59. i Florijana Kainca u 90. minutu, pa je sada tri boda daleko od ugrošenog Hamburga, ali uz meč više.

Naš Miloš Veljković odigrao je ceo meč za domaće.

S druge strane, Hofenhajm je 11. trijumfom u sezoni nastavio borbu za Evropu, a jedini gol na 'Virslo Rein-Nekar Areni' postigao je Sandro Vagner u 62. minutu.

U preostalim susretima 25. kola Bundeslige, najviše pogodaka viđeno je u okršaju Kelna i Herte, dveju ekipa koje se takođe bore za međunarodni fudbal naredne sezone, a na kraju su slavili 'Jarčevi' – 4:2 (3:0).

Domaćin je sjajno otvorio susret i već posle 45 minuta igre praktično obezbedio sva tri boda. Juja Osako pogodio je već u šestom minutu za vođstvo, da bi konačan rezultat prvog poluvremena postavio Entoni Modeset u razmaku od dva minuta, od 35. do 37.!

Vedad Ibišević smanjio je zaostatak svog tima iz penala posle pet minuta igre u nastavku, ali je i sve definitivno bilo gotovo u 63. kada je Francuz kompleitrao het-trik. Konačan rezultat meča postavio je Džon Bruks šest minuta kasnije.

Keln, za koji je Miloš Jojić odigrao 76. minuta, pre nego što je zamenjen, a Neven Subotić ceo susret, sada zauzima šesto mesto sa samo tri boda manje od subotnjeg rivala iz Berlina.

Volfsburg je golom Gomesa porazio Darmštat – 1:0 (1:0), a jedini susret koji je završen bez pobednika odigran je u Augzburgu gde je gostovao Frajburg – 1:1 (1:1).

Gojko Kačar našao se u timu domaćina od 28. minuta, zamenivši povređenog saigrača, dok je u timu gostiju Aleksandar Ignjovski zaigrao od starta drugog poluvremena.

Dan su u Frankfurtu zatvorili Ajntraht i Hamburger Športferajn duelom bez golova. Mijat Gaćinović odigrao je ceo meč za domaće, a Filip Kostić za goste.

Najprijatnije iznenađenje u Bundesligi, ekipa Lajpciga je poslije poraza od Volfsburga u prošlom kolu, ponovo doživjela neuspjeh, ukupno treći u šampionatu.

Verder je u Bremenu slavio ubjedljivu pobjedu golovima Zlatka Junuzovića, Florijana Griliča i Florijana Kajnca, odmakavši se od opasne zone četvrtim trijumfom u posljednjih pet prvenstvenih utakmica.

Austrijanac Junuzović, koji je porijeklom "naše gore list", bio je strijelac sjajnog gola, ali i asistent kod drugog koji je "prizemljio" Red Bul. 

Srpski internacionalac Miloš Zeljković odigrao je svih 90 minuta za "zeleno-bijele".

Nakon velikog trijumfa nad Borusijom iz Dortmunda, Herta je imala šansu da se domogne četvrtog mjesta na tabeli, ali su već poslije prvog poluvremena subotnje utakmice imali "minus" od tri gola.

Japanac Juja Osaka i Antoni Modeste dva puta su pogađali mrežu berlinske ekipe i u nastavku nije bilo povratka za tim Pala Dardaija.

Do kraja je Francuz Modeste kompletirao "het-trik" postigavši svoj 22 pogodak ove sezone u Bundesligi i na drugom mjestu liste najboljih strijelaca preskočio Bajernovog napadača Roberta Levandovskog. Lider sa golom više je Pjer-Emerik Obamejang, koji je sinoć pogodio za pobjedu "milionera".

Berlinski tim je preko kapitena i centarfora Bosne i Hercegovine Vedada Ibiševića uspio da smanji rezultat iz penala na 3:1, a potom je i Džon Bruks pogodio za 4:2, ali loše prvo poluvrijeme je bilo presudno za deveti poraz Herte.

Ovo je Vedadu bio 11. pogodak ove sezone i peti je strijelac Bundeslige.

U dresu "jarčeva" od početka su nastupili internacionalci iz Srbije Miloš Jojić i Neven Subotić.

Minimalnu pobjedu zabilježio je četvrtoplasirani Hofenhajm i to nad Bajerom iz Leverkuzena, a važna tri boda u borbi za opstanak uknjižili su i fudbaleri Volfsburga protiv "fenjeraša" Darmštata (1:0).

Gol odluke postigao je veteran "vukova" Mario Gomez u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

"Prazne puške" Gaćinovića i Kostića! Ajntraht je u poprilično nezanimljivoj utakmici 25. kola Bundeslige remizirao bez golova protiv HSV-a, ali je uspio da prekine negativnu seriju od pet uzastopnih poraza.

Frankfurtski "orlovi" su po tradiciji vrlo nezgodni za ekipu Hamburgera...

Ajntraht nije izgubio od HSV-a još od 2011. godine kad je presudio gol Mladena Petrića (1:0) u Hamburgu, a na "Komercbank Areni" su posljednji put poraženi 2010. godine od "penzionera" Jorisa Matijsena, Ruda van Nistelroja i Paola Gerera (1:3).

Ipak, u subotu predveče su srpski internacionalci Mijat Gaćinović iz Ajtrahta i HSV-ov FIlip Kostić međusobni dvoboj okončali podjelom bodova.

AJNTRAHT - HSV 0:0

Tim Nike Kovača je zbog "crne serije" od pet vezanih poraza više čuvao svoju mrežu nego što je pokušavao da napadne, dok je gostima svaki bod zlata vrijedan u borbi za opstanak.

Da se nije srljalo ka napadu najbolje ilustruje podatak da do 72. minuta nije viđen nijedan šut u okvir gola HSV-a, kada je udarac Mihaela Hektora odlično odbranio golman Rene Adler.

Nije bilo mnogo posla ni za domaćeg golmana Lukaša Hradeckog, pa su oba tima upisala po šesti ovosezonski remi.

BUNDESLIGA, 25. KOLO

Augsburg - Frajburg 1:1 (1:1)
/Stafilidis 38 - Niderlehner 29 pen/

Verder Bremen - Lajpcig 3:0 (1:0)
/Junuzović 35, Grilič 59, Kajnc 90/

Keln - Herta 4:2 (3:0)
/Osako 6, Modeste 35, 38 - Ibišević 50 pen/

Hofenhajm - Bajer Leverkusen 1:0 (0:0)
/Vagner 62/

Volfsburg - Darmštat 1:0 (1:0)
/Gomez 45+1/

Ajntraht Frankfurt - Hamburger SV 0:0

U petak

Borusija Dortmund - Ingolštat 1:0 (1:0)
/Obamejang 13/

U nedjelju

Majnc - Šalke (15.30)
Borusija Menhengladbah - Bajern (17.30)

TABELA: Bajern Minhen (-1) 59, Lajpcig 49, Borusija Dortmund 46, Hofenhajm 45, Herta 40, Keln 37, Ajntraht 36, Frajburg 35, Borusija Menhengladbah (-1) 32, Bajer Leverkuzen 31, Šalke (-1) 30, Majnc (-1) 29, Verder 29, Augzburg 29, Volfsburg 29, HSV 27, Ingolštat 19, Darmštat 15.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar