Недовић "возио" Уникаху до финала Еврокупа!

Уникаха и у реваншу надиграла Локомотиву Кубањ и сада чека "мајсторицу" Валенсије и Хапоела из Јерусалима.  Одлични Недовић одвео Уникаху у финале Еврокупа! Обрадовићу и Локомотиви остаје још један пут до Евролиге! А то је кроз ВТБ лигу. Тим из Малаге славио и у другом мечу и то са 74:63.

Кошарка 17.03.2017 | 23:31
Недовић "возио" Уникаху до финала Еврокупа!
Немања Недовић блистао је у реванш утакмици полуфинала Еврокупа, у којој је Уникаха победила Локомотиву Кубањ резултатом 74:63 (27:11, 10:13, 16:18, 21:21) и са укупно 2:0 отишла у серију за трофеј и евролигашку "визу".

Тим из Малаге ће од 28. марта до 5. априла играти против победника "мајсторице" између Валенсије и Хапоела из Јерусалима, након што је Хапоел у петак изједначио на 1:1 (79:66).

Финале ће се такође играти до две победе.

Недовић је ставио тачку на амбиције Локомотиве учинком од 21 поена и четири асистенције, уз шут 3/6 за два, 3/7 за три и 6/8 са линије за слободна бацања.

Тиме је "надокнадио" учинак Дејана Муслија, који није могао да игра због повреде зарађене пре три дана у Краснодару.

Кајл Фог додао је 16, а Ален Омић 10 поена за Уникаху, док је у тиму српског стручњака Саше Обрадовића опет био најбољи Кевин Џонс (17п, 10ск).

Први финалиста Еврокупа у новом формату је - Уникаха!

Баш као и први меч, Уникаха је лако добила и други окршај с Локомотивом у полуфиналу Еврокупа и тако дошла на корак од сигурног пласмана у Евролигу - 74:63 (27:11, 10:13, 16:18, 21:21). 

За екипу Саше Обрадовића сада предстоји само још један сигурни пут до елите, а то је кроз ВТБ лигу. Тачније, да буде шампион, или да се пласира у финале, уколико ЦСКА буде шампион. 

Пут до Уникахиног пласмана у финале Еврокупа утабали су Кајл Фог и Немања Недовић. Бековски тандем андалузијског клуба лако је изашао на крај с одбраном Локомотиве, која поново није била на врхунцу својих могућности. Српски репрезентативац блистао је и са 21 поеном (6/13 из игре, 3/7 за три) и четири асистенције, док га је Фог у стопу пратио с 16 кошева и у већем делу меча био водећа фигура на паркету. Међутим, српски бек је у завршних пет минута утакмице убацио седам поена, укључујући и једну тројку, којом је примирио озбиљан налет гостију. 

Коначни исход меча био је видљив већ после уводног квартала утакмице, који је Уникаха добила резултатом 27:11. Мада је Локомотива добила наредна два периода игре, а и последњу четвртину завршила нерешеним резултатом, Уникаха је комотно држала двоцифрену разлику, управо на таласу фуриозне игре из првих десет минута. 

У гостујућим редовима поново је на нивоу био само Кевин Џоунс, који је на после 17 кошева у првом мечу вечерас имао идентичан учинак. Јевгени Бабурин додао је 12 поена, али су јако недостајали поени Тејлора Рочестија и Мардија Колинса, који су заједно прикупили тек 12 кошева. Први седам, други пет. 

Уникаха ће име противника у финалу сазнати тек наредне седмице, када се одигра мајсторица између Валенсије и Хапоела из Јерусалима у Шпанији. 

ЕВРОКУП - ПОЛУФИНАЛЕ - ДРУГИ МЕЧЕВИ

Хапоел Јерусалим - Валенсија 79:66
/Кинзи 18 - Мартинез 22/

Уникаха - Локомотива 74:63
/Недовић 21 - Џоунс 17/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар