Nedović "vozio" Unikahu do finala Evrokupa!

Unikaha i u revanšu nadigrala Lokomotivu Kubanj i sada čeka "majstoricu" Valensije i Hapoela iz Jerusalima.  Odlični Nedović odveo Unikahu u finale Evrokupa! Obradoviću i Lokomotivi ostaje još jedan put do Evrolige! A to je kroz VTB ligu. Tim iz Malage slavio i u drugom meču i to sa 74:63.

Košarka 17.03.2017 | 23:31
Nedović "vozio" Unikahu do finala Evrokupa!
Nemanja Nedović blistao je u revanš utakmici polufinala Evrokupa, u kojoj je Unikaha pobedila Lokomotivu Kubanj rezultatom 74:63 (27:11, 10:13, 16:18, 21:21) i sa ukupno 2:0 otišla u seriju za trofej i evroligašku "vizu".

Tim iz Malage će od 28. marta do 5. aprila igrati protiv pobednika "majstorice" između Valensije i Hapoela iz Jerusalima, nakon što je Hapoel u petak izjednačio na 1:1 (79:66).

Finale će se takođe igrati do dve pobede.

Nedović je stavio tačku na ambicije Lokomotive učinkom od 21 poena i četiri asistencije, uz šut 3/6 za dva, 3/7 za tri i 6/8 sa linije za slobodna bacanja.

Time je "nadoknadio" učinak Dejana Muslija, koji nije mogao da igra zbog povrede zarađene pre tri dana u Krasnodaru.

Kajl Fog dodao je 16, a Alen Omić 10 poena za Unikahu, dok je u timu srpskog stručnjaka Saše Obradovića opet bio najbolji Kevin Džons (17p, 10sk).

Prvi finalista Evrokupa u novom formatu je - Unikaha!

Baš kao i prvi meč, Unikaha je lako dobila i drugi okršaj s Lokomotivom u polufinalu Evrokupa i tako došla na korak od sigurnog plasmana u Evroligu - 74:63 (27:11, 10:13, 16:18, 21:21). 

Za ekipu Saše Obradovića sada predstoji samo još jedan sigurni put do elite, a to je kroz VTB ligu. Tačnije, da bude šampion, ili da se plasira u finale, ukoliko CSKA bude šampion. 

Put do Unikahinog plasmana u finale Evrokupa utabali su Kajl Fog i Nemanja Nedović. Bekovski tandem andaluzijskog kluba lako je izašao na kraj s odbranom Lokomotive, koja ponovo nije bila na vrhuncu svojih mogućnosti. Srpski reprezentativac blistao je i sa 21 poenom (6/13 iz igre, 3/7 za tri) i četiri asistencije, dok ga je Fog u stopu pratio s 16 koševa i u većem delu meča bio vodeća figura na parketu. Međutim, srpski bek je u završnih pet minuta utakmice ubacio sedam poena, uključujući i jednu trojku, kojom je primirio ozbiljan nalet gostiju. 

Konačni ishod meča bio je vidljiv već posle uvodnog kvartala utakmice, koji je Unikaha dobila rezultatom 27:11. Mada je Lokomotiva dobila naredna dva perioda igre, a i poslednju četvrtinu završila nerešenim rezultatom, Unikaha je komotno držala dvocifrenu razliku, upravo na talasu furiozne igre iz prvih deset minuta. 

U gostujućim redovima ponovo je na nivou bio samo Kevin Džouns, koji je na posle 17 koševa u prvom meču večeras imao identičan učinak. Jevgeni Baburin dodao je 12 poena, ali su jako nedostajali poeni Tejlora Ročestija i Mardija Kolinsa, koji su zajedno prikupili tek 12 koševa. Prvi sedam, drugi pet. 

Unikaha će ime protivnika u finalu saznati tek naredne sedmice, kada se odigra majstorica između Valensije i Hapoela iz Jerusalima u Španiji. 

EVROKUP - POLUFINALE - DRUGI MEČEVI

Hapoel Jerusalim - Valensija 79:66
/Kinzi 18 - Martinez 22/

Unikaha - Lokomotiva 74:63
/Nedović 21 - Džouns 17/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar