БЛ: Обамејанг за минималац Борусије!

Обамејанг ефикаснији од комплетних екипа! Борусија Дортмунд је у петак савладала "дављеника" Инголштат (1:0) у првој утакмици 25. кола Бундес лиге, а најбољи стрелац првенства уписао је 23. погодак.  

Фудбал 17.03.2017 | 23:17
БЛ: Обамејанг за минималац Борусије!
Дортмунд појурио Лајпциг, Обамејан стигао Месија! Борусија теже него што се очекивало сломила отпор Инголштата.

"Милионери" су забележили 13. овосезонску победу у првенству Немачке, на дан жреба у Ниону, где су за ривала у четвртфиналу Лиге шампиона извукли Монако. 

Али против претпоследњег тима у Немачкој нису били посебно убедљиви, иако су већ у 13. минуту повелиголом Пјера Емерика Обамејанга, након одличне акције и асистенције Марсела Шмелцера.

Био је то 23. погодак Габонца, којим се изједначио са досадашњим нападачким учинком комплетног тима Инголштата и уједно смањио заостатак у односу на другопласирани Лајпциг на три бода.

Такође по броју постигнутих голова Обамејанг је у "егалу" са Аугсбургом, одавно је "прешишао" Дармштат (17), који је уз вечерашњег ривала Борусије једном ногом практично већ у "цвајти".

Коначно, само још једна "рецка" му недостаје да се изједначи и са комплетним учинком фудбалера Хамбургера.

Имали су гости на Вестфалену, односно "Сигнал Идуна Парку" сијасет добрих прилика, али су Марвин Матип, Метју Леки, Сони Кител и остали изабраници Маика Валпургиса кристално јасно демострирали разлоге због којих су готово сигурни путници у нижи ранг.

Био је ово иначе 16. пораз Инголштата.

Много теже него што се очекивало Борусија из Дортмунда савладала је Инголштат (1:0) у премијерном мечу 25. кола Бундеслиге и тако задржала треће место на табели, приближивши се у исто време другопласираном РБ Лајпцигу на само три бода заостатка.

Меч је решен у 14. минуту, а погодио најбољи стрелац лиге Пјер Емерик Обамејан који је тако по 23. пут у сезони затресао мрежу. Габонац се тако учврстио на првом месту листе стрелаца у Немачкој и сустигао Лионела Месија у трци за Златну копачку Европе.

За победносни гол велике заслуге припадају и Марселу Шмелцеру који је јако лепо пробио по левом боку и убацио лопту за Обамејана...

Иако су заједно до вечерас дали голова колико најбољи стрелац Бундеслиге сам, гости из Инголштата уопште нису разочарали. Штавише, врло су пријатно изненадили храброшћу и ставом. На њихову жалост све то није награђено барем једним поготком који би им донео реми. А било је прилика. Посебно добра беше она на почетку другог дела, у 47. минуту, када су се спетљали Гинтер и Сократис, а Леки изашао сам пред Буркија и послао лопту високо преко гола. Голман Борусије у још неколико наврата спасавао је свој тим великих непријатности.

Милионери нису блистали, далеко од тога, међутим, основни задатак су испунили. Не треба заборавити да је Томас Тухел због повреда морао доста да комбинује (изостали Ројс, Дембеле, Геце, Бендер, Вајгл ушао тек пред крај), тако да и тај податак ова три бода чини значајнијим.

Инголштат има све мање наде да ће се докопати опстанка...

РЕЗУЛТАТИ 25. КОЛА:

Борусија Дортмунд - Инголштат 1:0 (1:0)
/Обамејанг 13/

субота:

Аугсбург - Фрајбург 15.30
Вердер - РБ Лајпциг
Келн - Херта
Хофенхајм - Бајер Леверкузен
Волфсбург - Дармштат
Ајнтрахт - Хамбургер 18.30

у недељу:

Мајнц - Шалке 15.30
Борусија Менхенгладбах - Бајерн 17.30

ТАБЕЛА: Бајерн 59, Лајпциг 49, Борусија Д. (+1) 46, Хофенхајм 42, Херта 40, Ајнтрахт 35, Келн 34, Фрајбург 34, Борусија М. 32, Бајер 31, Шалке 30, Мајнц 29, Аугзбург 28, Волфсбург 26, Вердер 26, Хамбургер 26, Инголштат (+1) 19, Дармштат 15.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар