BL: Obamejang za minimalac Borusije!

Obamejang efikasniji od kompletnih ekipa! Borusija Dortmund je u petak savladala "davljenika" Ingolštat (1:0) u prvoj utakmici 25. kola Bundes lige, a najbolji strelac prvenstva upisao je 23. pogodak.  

Fudbal 17.03.2017 | 23:17
BL: Obamejang za minimalac Borusije!
Dortmund pojurio Lajpcig, Obamejan stigao Mesija! Borusija teže nego što se očekivalo slomila otpor Ingolštata.

"Milioneri" su zabeležili 13. ovosezonsku pobedu u prvenstvu Nemačke, na dan žreba u Nionu, gde su za rivala u četvrtfinalu Lige šampiona izvukli Monako. 

Ali protiv pretposlednjeg tima u Nemačkoj nisu bili posebno ubedljivi, iako su već u 13. minutu poveligolom Pjera Emerika Obamejanga, nakon odlične akcije i asistencije Marsela Šmelcera.

Bio je to 23. pogodak Gabonca, kojim se izjednačio sa dosadašnjim napadačkim učinkom kompletnog tima Ingolštata i ujedno smanjio zaostatak u odnosu na drugoplasirani Lajpcig na tri boda.

Takođe po broju postignutih golova Obamejang je u "egalu" sa Augsburgom, odavno je "prešišao" Darmštat (17), koji je uz večerašnjeg rivala Borusije jednom nogom praktično već u "cvajti".

Konačno, samo još jedna "recka" mu nedostaje da se izjednači i sa kompletnim učinkom fudbalera Hamburgera.

Imali su gosti na Vestfalenu, odnosno "Signal Iduna Parku" sijaset dobrih prilika, ali su Marvin Matip, Metju Leki, Soni Kitel i ostali izabranici Maika Valpurgisa kristalno jasno demostrirali razloge zbog kojih su gotovo sigurni putnici u niži rang.

Bio je ovo inače 16. poraz Ingolštata.

Mnogo teže nego što se očekivalo Borusija iz Dortmunda savladala je Ingolštat (1:0) u premijernom meču 25. kola Bundeslige i tako zadržala treće mesto na tabeli, približivši se u isto vreme drugoplasiranom RB Lajpcigu na samo tri boda zaostatka.

Meč je rešen u 14. minutu, a pogodio najbolji strelac lige Pjer Emerik Obamejan koji je tako po 23. put u sezoni zatresao mrežu. Gabonac se tako učvrstio na prvom mestu liste strelaca u Nemačkoj i sustigao Lionela Mesija u trci za Zlatnu kopačku Evrope.

Za pobednosni gol velike zasluge pripadaju i Marselu Šmelceru koji je jako lepo probio po levom boku i ubacio loptu za Obamejana...

Iako su zajedno do večeras dali golova koliko najbolji strelac Bundeslige sam, gosti iz Ingolštata uopšte nisu razočarali. Štaviše, vrlo su prijatno iznenadili hrabrošću i stavom. Na njihovu žalost sve to nije nagrađeno barem jednim pogotkom koji bi im doneo remi. A bilo je prilika. Posebno dobra beše ona na početku drugog dela, u 47. minutu, kada su se spetljali Ginter i Sokratis, a Leki izašao sam pred Burkija i poslao loptu visoko preko gola. Golman Borusije u još nekoliko navrata spasavao je svoj tim velikih neprijatnosti.

Milioneri nisu blistali, daleko od toga, međutim, osnovni zadatak su ispunili. Ne treba zaboraviti da je Tomas Tuhel zbog povreda morao dosta da kombinuje (izostali Rojs, Dembele, Gece, Bender, Vajgl ušao tek pred kraj), tako da i taj podatak ova tri boda čini značajnijim.

Ingolštat ima sve manje nade da će se dokopati opstanka...

REZULTATI 25. KOLA:

Borusija Dortmund - Ingolštat 1:0 (1:0)
/Obamejang 13/

subota:

Augsburg - Frajburg 15.30
Verder - RB Lajpcig
Keln - Herta
Hofenhajm - Bajer Leverkuzen
Volfsburg - Darmštat
Ajntraht - Hamburger 18.30

u nedelju:

Majnc - Šalke 15.30
Borusija Menhengladbah - Bajern 17.30

TABELA: Bajern 59, Lajpcig 49, Borusija D. (+1) 46, Hofenhajm 42, Herta 40, Ajntraht 35, Keln 34, Frajburg 34, Borusija M. 32, Bajer 31, Šalke 30, Majnc 29, Augzburg 28, Volfsburg 26, Verder 26, Hamburger 26, Ingolštat (+1) 19, Darmštat 15.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar