ЕЛ: Мицов шокирао Олимпијакос у Пиреју!

Екипа Галатасраја савладала је после преокрета Олимпијакос у Пиреју у оквиру 26. кола Евролиге – 71:80! Мицов убио Олимпијакос - Галата надокнадила минус 16! Српски кошаркаш дао је 18 поена и одиграо више него добру утакмицу.

Кошарка 17.03.2017 | 22:10
ЕЛ: Мицов шокирао Олимпијакос у Пиреју!
Домаћин је боље отворио сусрет, у ком је био апсолутни фаворит, и до полувремена је створио двоцифрену предност (48:35).

Међутим, грчки тим се превише опустио, а гости су то максимално казнили и на уласку у последња два минута игре дошли до преокрета и вођства.

Олимпијакос је погодио тек две тројке из 20 покушаја, док је меч у корист екипе Ергина Атамана преломио наш Владимир Мицов, најбољи појединац Галате у другом полувремену, са две везане тројке.

Оли је доживео осми пораз у сезони и сада има победу више од четвртопласираног Фенербахчеа, док је Галатасарај стигао до тек деветог тријумфа.

Управо је Мицов био најзаслужнији за победу гостију са 18 поена (3/9 за два, 4/5 за три), пет скокова и по четири асистенције и украдене лопте.

Истакли су се још Алекс Тајас са 14 поена и пет ухваћених лопти, док је двоцифрен био још Гоксенин Коксал са 11.

Код домаћина су Ерик Грин и Јоргос Принтезис убацили по 14 поена, док је Никола Милутинов за 14 минута на паркету уписао шест поена (3/6 за два), седам скокова и две асистенције.

Олимпијакос у нарендој рунди, наредног уторка, гостује Црвеној звезди.

Олимпијакос је рањив! И то је показао Галатасарај који није имао никакав резултатски мотив. Славили су Турци у Атини с 80:71, а најзаслужнији за то био је Владимир Мицов који је дао 18 поена, од тога скоро све у другом полувремену (16). Имао је и пет скокова, четири асистенције и четири украдене лопте! Каква партија!

Црвено-бели су прокоцкали предност и са поразом иду на ноге Црвеној звезди у Београд 22. марта.

Олимпијакос је током прве три четвртине имао и до 16 поена разлике, али је Галатасарај волшебно почео да топи предност  када је деловало да нема никакве шансе ни да припрети домаћину. Кренуле су контре гостију, изгубљене лопте црвено-белих, па се у четврту деоницу ушло у егалу.

Победник меча тражио се у последњих 10 минута. Галатасарај је био у игри захваљујући добрим потезима и поенима Владимира Мицова који је погађао доста скок-шутева, потом и тројке и потпуно је разбио Пирејце. Фантастичан меч.

"Немамо шансе за плеј-оф. Али смо рекли да ћемо да се боримо до краја. Можда ћемо да покваримо планове екипама из врха. Погодили смо неке сјајне шутеве и на крају у завршници одиграли паметно. Не значи нам победа ништа на папиру, али значи на менталном пољу", рекао је Мицов после утакмице.

Никола Милутинов дао је шест поена и седам скокова.

Црвено-бели иду на ноге Звезди у лошем расположењу. Изгубили су добијен меч.

ЕВРОЛИГА – 26. КОЛО

Четвртак

Анадолу Ефес – Макаби 92:87
/Гренџер 22 – Рад 23 /

Панатинаикос – Реал Мадрид 88:82
/Синглтон 21 - Ајон 12/

Армани – Црвена звезда 71:78
/Хикман 14 - Кузмић 15/

Бамберг – Фенербахче 78:83
/Козер 15 - Диксон 26/

Петак

Уникс Казањ – Жалгирис 80:82
/Ленгфорд 27 - Јанкунас 21/

Дарушафака – Барселона 67:56
/Клајбурн 15 - Перпероглу 16/

Олимпијакос – Галатасарај 71:80
/Принтезис 14 - Мицов 18/

21.00 Басконија – ЦСКА

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар