EL: Micov šokirao Olimpijakos u Pireju!

Ekipa Galatasraja savladala je posle preokreta Olimpijakos u Pireju u okviru 26. kola Evrolige – 71:80! Micov ubio Olimpijakos - Galata nadoknadila minus 16! Srpski košarkaš dao je 18 poena i odigrao više nego dobru utakmicu.

Košarka 17.03.2017 | 22:10
EL: Micov šokirao Olimpijakos u Pireju!
Domaćin je bolje otvorio susret, u kom je bio apsolutni favorit, i do poluvremena je stvorio dvocifrenu prednost (48:35).

Međutim, grčki tim se previše opustio, a gosti su to maksimalno kaznili i na ulasku u poslednja dva minuta igre došli do preokreta i vođstva.

Olimpijakos je pogodio tek dve trojke iz 20 pokušaja, dok je meč u korist ekipe Ergina Atamana prelomio naš Vladimir Micov, najbolji pojedinac Galate u drugom poluvremenu, sa dve vezane trojke.

Oli je doživeo osmi poraz u sezoni i sada ima pobedu više od četvrtoplasiranog Fenerbahčea, dok je Galatasaraj stigao do tek devetog trijumfa.

Upravo je Micov bio najzaslužniji za pobedu gostiju sa 18 poena (3/9 za dva, 4/5 za tri), pet skokova i po četiri asistencije i ukradene lopte.

Istakli su se još Aleks Tajas sa 14 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je dvocifren bio još Goksenin Koksal sa 11.

Kod domaćina su Erik Grin i Jorgos Printezis ubacili po 14 poena, dok je Nikola Milutinov za 14 minuta na parketu upisao šest poena (3/6 za dva), sedam skokova i dve asistencije.

Olimpijakos u narendoj rundi, narednog utorka, gostuje Crvenoj zvezdi.

Olimpijakos je ranjiv! I to je pokazao Galatasaraj koji nije imao nikakav rezultatski motiv. Slavili su Turci u Atini s 80:71, a najzaslužniji za to bio je Vladimir Micov koji je dao 18 poena, od toga skoro sve u drugom poluvremenu (16). Imao je i pet skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte! Kakva partija!

Crveno-beli su prokockali prednost i sa porazom idu na noge Crvenoj zvezdi u Beograd 22. marta.

Olimpijakos je tokom prve tri četvrtine imao i do 16 poena razlike, ali je Galatasaraj volšebno počeo da topi prednost  kada je delovalo da nema nikakve šanse ni da pripreti domaćinu. Krenule su kontre gostiju, izgubljene lopte crveno-belih, pa se u četvrtu deonicu ušlo u egalu.

Pobednik meča tražio se u poslednjih 10 minuta. Galatasaraj je bio u igri zahvaljujući dobrim potezima i poenima Vladimira Micova koji je pogađao dosta skok-šuteva, potom i trojke i potpuno je razbio Pirejce. Fantastičan meč.

"Nemamo šanse za plej-of. Ali smo rekli da ćemo da se borimo do kraja. Možda ćemo da pokvarimo planove ekipama iz vrha. Pogodili smo neke sjajne šuteve i na kraju u završnici odigrali pametno. Ne znači nam pobeda ništa na papiru, ali znači na mentalnom polju", rekao je Micov posle utakmice.

Nikola Milutinov dao je šest poena i sedam skokova.

Crveno-beli idu na noge Zvezdi u lošem raspoloženju. Izgubili su dobijen meč.

EVROLIGA – 26. KOLO

Četvrtak

Anadolu Efes – Makabi 92:87
/Grendžer 22 – Rad 23 /

Panatinaikos – Real Madrid 88:82
/Singlton 21 - Ajon 12/

Armani – Crvena zvezda 71:78
/Hikman 14 - Kuzmić 15/

Bamberg – Fenerbahče 78:83
/Kozer 15 - Dikson 26/

Petak

Uniks Kazanj – Žalgiris 80:82
/Lengford 27 - Jankunas 21/

Darušafaka – Barselona 67:56
/Klajburn 15 - Perperoglu 16/

Olimpijakos – Galatasaraj 71:80
/Printezis 14 - Micov 18/

21.00 Baskonija – CSKA

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar