Еврокуп: Кинзи и Џерелс донијели Хапоелу "мајсторицу"!

Кошаркаши Хапоела савладали су Валенсију 79:66 и изједначили на 1-1 у полуфиналној серији Еврокупа. Одлучујући меч на програму је 28. марта у Шпанији.  Играће се мајсторица! Прорадила веза Кинзи - Џерелс, Хапоел одбранио Јерусалим! Прво полуфинале Еврокупа биће одлучено кроз трећи меч. . .

Кошарка 17.03.2017 | 17:15
Еврокуп: Кинзи и Џерелс донијели Хапоелу "мајсторицу"!
Израелски тим је меч преломио сјајном одбраном у последњој четвртини коју је добио 26:9, а јунаци су били нама добро познати Американци Таренз Кинзи и Куртис Џерелс.

Кинзи, некадашњи бек Партизана и Црвене звезде постигао је 18 поена (7/11 из игре), уз по два скока и асистенције, док га је други бивши Американац црно-белих Џерелс пратио са 17 поена, уз пет асистенција и четири ухваћене лопте.

Двоцифрен учинак у екипи из Јерусалима имао је и Јотам Халперин са 11 поена, док је некадашња НБА звезда Амаре Стодемајер убацио девет уз осам скокова.

Валенсију је предводио најбољи тројкаш у исторји такмичења Рафа Мартинес са 22 поена (8/12) и пет скокова, 12 је додао Пјер Ориола, док су подбацили најбољи играч првог меча Фернандо Сан Еметерио са седам поена и Бојан Дубљевић са свега пет, уз девет скокова.

У другом полуфиналу Уникаха има "меч лопту" на свом паркету, дочекује Локомотиву Кубањ у петак увече од 20:45 часова, после убедљиве победе у Краснодару у првој утакмици.

Полуфинални окршај Еврокупа између Валенсије и Хапоела биће решен тек у мајсторици! Након што је шпански клуб рутински славио на свом паркету тим из Јерусалима узвратио је истом мером и сачувао наду о пласману у финале живом - 79:66 (24:14, 17:23, 12:20, 26:9). 

У победи богатог израелског састава прорадила је веза Таренс Кинзи - Куртис Џерелс, који су са комбинованих 35 кошева надиграли Слепе мишеве. Први је имао 18, други 17 кошева, уз још пет асистенција и четири ухваћене лопте. 

Међутим, мало је фалило да Хапел низ реку баци све оно што је учинио већ у првој деоници, када је имао двоцифрену предност. Гости су током другог и трећег квартала заиграли значајно боље и на крилима капитена Рафе Мартинеза стигли до преокрета, па су са вођством резултатом 57:53 ушли у последњих десет минута меча. Мартинезова 22 поена на крају нису била довољна, пошто је искусном плејмејкеру био потребан бар још један истакнути стрелац.

Хапоелова машина прорадила је у последњем кварталу, па је Валенсија брзо и ефикасно - самлевена. Гостима није било дозвољено да приђу кошу, због чега су постигли тек девет поена, док је састав Симонеа Пјаниђанија узвратио с огромних 26 кошева. У том налету, током завршних минута утакмице Хапоел је серијом 13:1 дефинитивно сломио ривала и убележио тријумф. 

Код домаћина истакао се и Амаре Стодемајер с девет поена и осам скокова, док је код Валенсије Пјер Ориола убацио 12 поена.

Трећа и одлучујућа утакмица на програму је у среду у Валенсији од 20.30.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар