Жријеб за Лигу Европе: Манчестер Јунајтед супер прошао, најлакше Селти!

Одређени су и парови четвртфинала у другом континенталном клупском такмичењу.

Фудбал 17.03.2017 | 13:30
Жријеб за Лигу Европе: Манчестер Јунајтед супер прошао, најлакше Селти!
Жреб за Лигу шампиона је био догађај дана у европском фудбалу, али је пажњу привукло и одређивање парова за друго УЕФА клупско такмичење - Лигу Европе. 

Сат времена после жребања за елитно такмичење, у Ниону су одређени и парови четвртфинала у Лиги Европе. Није било носилаца, није било препрека да се састану клубови из из исте земље. 

Најзанимнљивије је било видети кога ће за противника добити први фаворит Манчестер Јунајтед. Црвени ђаволи ће пут до полуфинала тражити против Кралкјевског клуба Белгије - Андерлехта. Најтежи могући задатак за српске репрезентативце Спајића и Обрадовића. 

Најлакши посао ће имати Селта против белгијског аутсајдера Генка. 

Ватрено ће бити у деулима Ајакса и Шалкеа, с обзиром на ривалитет Немаца и Холанђана и близину Амстердама и Гелзенкирхена. Лига Европе остаје као спас сезоне за немачки клуб који преко првенства неће успети да се домогне Европе. 

На крају, добар фудбал можемо да очекујемо и у окршајима Лиона и Бешикташа који гаје наде да могу до самог краја, а до сада су оставили одличан утисак. 

У претходних шест сусрета Јунајтеда и Андерлехта оба тима су остварила по три победе, уз гол разлику 22:6 у корист "Црвених ђавола".

Мечу Шалкеа са Ајаксом се посебно радује бивши нападач "копљаника", сада адут Шалкеа Клас-Јан Хунзелар. Оба тима су већ освајала претечу овог такмичења, Куп УЕФА.

Селта и Генк се никад до сада нису састајали, као ни Лион и Бешикташ. селта је до сада имала само један двомеч са Белгијанцима у Европи, оба пута је ремизирала са Клуб Брижом 1:1, пре више од десет година.

Након бурних утакмица у четвртак увече, у којима је Борусија Менхенгладбах једном ногом већ била на жребу у Ниону, а центиметри делили Рому од истог подвига, добијени су парови утакмица које ће бити одигране 13. и 20. априла, после чега ће уследити нови жреб за полуфинале заказано за 4. и 11. мај.

Финале Лиге Европе, такмичења које је претходне три сезоне освајала Севиља, биће одиграно у шведском граду Солна. И ове сезоне, уколико то не учини раније кроз национално првенство, победник Лиге Европе биће учесник Лиге шампиона за сезону 2017/18.

За разлику од Лиге шампиона, такмичења у којем смо после осмине финала остали без представника (осим када Милорад Мажић буде делегиран као судија), у Лиги Европе нас има - Урош Спајић и Иван Обрадовић браниће боје Андерлехта, Душко Тошић наступаће за Бешикташ, Немања Радоја за Селту, док ће Матија Настасић играти за Шалке.

Прве утакмице четвртфинала Лиге Европа играју се 13. април, а реванши су 20. априла. Полуфиналне утакмице су на програму 4. и 11. маја, док је финале заказано за 24. мај.

Парови осмине финала: 

Андерлехт - Манчестер Јунајтед 
Селта - Генк 
Ајакс - Шалке
Лион - Бешикташ 

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар