Žrijeb za Ligu Evrope: Mančester Junajted super prošao, najlakše Selti!

Određeni su i parovi četvrtfinala u drugom kontinentalnom klupskom takmičenju.

Fudbal 17.03.2017 | 13:30
Žrijeb za Ligu Evrope: Mančester Junajted super prošao, najlakše Selti!
Žreb za Ligu šampiona je bio događaj dana u evropskom fudbalu, ali je pažnju privuklo i određivanje parova za drugo UEFA klupsko takmičenje - Ligu Evrope. 

Sat vremena posle žrebanja za elitno takmičenje, u Nionu su određeni i parovi četvrtfinala u Ligi Evrope. Nije bilo nosilaca, nije bilo prepreka da se sastanu klubovi iz iz iste zemlje. 

Najzanimnljivije je bilo videti koga će za protivnika dobiti prvi favorit Mančester Junajted. Crveni đavoli će put do polufinala tražiti protiv Kralkjevskog kluba Belgije - Anderlehta. Najteži mogući zadatak za srpske reprezentativce Spajića i Obradovića. 

Najlakši posao će imati Selta protiv belgijskog autsajdera Genka. 

Vatreno će biti u deulima Ajaksa i Šalkea, s obzirom na rivalitet Nemaca i Holanđana i blizinu Amsterdama i Gelzenkirhena. Liga Evrope ostaje kao spas sezone za nemački klub koji preko prvenstva neće uspeti da se domogne Evrope. 

Na kraju, dobar fudbal možemo da očekujemo i u okršajima Liona i Bešiktaša koji gaje nade da mogu do samog kraja, a do sada su ostavili odličan utisak. 

U prethodnih šest susreta Junajteda i Anderlehta oba tima su ostvarila po tri pobede, uz gol razliku 22:6 u korist "Crvenih đavola".

Meču Šalkea sa Ajaksom se posebno raduje bivši napadač "kopljanika", sada adut Šalkea Klas-Jan Hunzelar. Oba tima su već osvajala preteču ovog takmičenja, Kup UEFA.

Selta i Genk se nikad do sada nisu sastajali, kao ni Lion i Bešiktaš. selta je do sada imala samo jedan dvomeč sa Belgijancima u Evropi, oba puta je remizirala sa Klub Brižom 1:1, pre više od deset godina.

Nakon burnih utakmica u četvrtak uveče, u kojima je Borusija Menhengladbah jednom nogom već bila na žrebu u Nionu, a centimetri delili Romu od istog podviga, dobijeni su parovi utakmica koje će biti odigrane 13. i 20. aprila, posle čega će uslediti novi žreb za polufinale zakazano za 4. i 11. maj.

Finale Lige Evrope, takmičenja koje je prethodne tri sezone osvajala Sevilja, biće odigrano u švedskom gradu Solna. I ove sezone, ukoliko to ne učini ranije kroz nacionalno prvenstvo, pobednik Lige Evrope biće učesnik Lige šampiona za sezonu 2017/18.

Za razliku od Lige šampiona, takmičenja u kojem smo posle osmine finala ostali bez predstavnika (osim kada Milorad Mažić bude delegiran kao sudija), u Ligi Evrope nas ima - Uroš Spajić i Ivan Obradović braniće boje Anderlehta, Duško Tošić nastupaće za Bešiktaš, Nemanja Radoja za Seltu, dok će Matija Nastasić igrati za Šalke.

Prve utakmice četvrtfinala Lige Evropa igraju se 13. april, a revanši su 20. aprila. Polufinalne utakmice su na programu 4. i 11. maja, dok je finale zakazano za 24. maj.

Parovi osmine finala: 

Anderleht - Mančester Junajted 
Selta - Genk 
Ajaks - Šalke
Lion - Bešiktaš 

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar