Доста је лепио Роналдове постере по соби, јер сад...!

Реал хоће да га упари са Кристијаном за 50. 000. 000 евра! Одбио је Мадриђане и Зидана када је био клинац, сада су ствари постале озбиљније.

Фудбал 18.03.2017 | 18:30
Доста је лепио Роналдове постере по соби, јер сад...!
Килијан Мбапе је најврелија прича европског фудбала ових дана. Сви су полудели за Монаковим 18-годишњаком који блиста ове сезоне и загорчао је живот Манчестер Ситију. Био је неухватљив за Ситијеве штопере, дао им два гола у два меча и највећи је адут Монака у наставку Лиге шампиона.

Питање је само: Колико ће Кнежеви моћи да се опиру када најбогатији европски клубови крену по Мбапеа? Поготово када крене Реал Мадрид што у шпанској престоници већ најављују...

Мбапе је већ етикетиран као наследник Тјерија Анрија, а Реал Мадрид не жели да пропусти такву прилику па мадридска штампа пише да ће Краљевићи већ на крају сезоне кренути у реализацију Мбапеовог трансфера. Монако по тренутним проценама може да узме 50.000.000 евра за свог најталентованијег фудбалера!

Реал се није преко ноћи упецао на Мбапеа. Већ неколико година у Мадриду знају све о овом младићу и прате га.

Када је имао 15 година, Мбапе је проглашен за најталентованијег у својој генерацији на чувеној француској академији у Клерфонтену кроз коју је прошло на стотине асова. Реч је о најпризнатијој националној фудбалскпој академији у Ебропи. Оно што је Ла Масија код клубова, то је Клерфонтен на репрезентативном нивоу.

Када је Мбапе засенио све остале Французе у Клерфонтену, био је то сигнал европским великанима да крену по фудбалски драгуљ. Реал Мадрид, Челси, Манчестер Сити, Ливерпул и Бајерн су желели младог Француза, али је он изабрао другачији пут и одабрао Монако. Није погрешио, постао је најмлађи ииграч и стрелац у историји клуба и предводник нове генерације Кнежева која одушевљава тоталним фудбалом. Питање је да ли би у поменутим великанима његов развојни пут ишао у том смеру...

Ипак, тог лета се упознао са Реалом. Био је две недеље гост Краљевског клуба и тренирао са вршњацима у тренинг центар у Валдебебасу. Дочекао га је лично Зинедин Зидан и тада се уверио о каквом је бисеру реч.

„Упознао сам највећег француског фудбалера свих времена! Био је диван и искрен према мени. На крају, ипак се нисам придружио Реалу јер сам желео да останем у својој земљи. Било је још рано... Изабрао сам Монако и направио прави избор“, рекао је недвано Мбапе.

Приликом посете мадридском клубу, Мбапе је искористио прилику да се упозна и фотографише са својим идолом Кристијаном Роналдом чије постере је до тада лепио по соби...

Сада су дошла времена у којима је реалност да би Роналдо и Мбапе могли да буду тандем на терену. Млади Француз је навијач Реала, а недавно је током прославе голова показао и завидну фудбалску културу и интелигенцију пошто је искористио прилику да ода пошту преминулом Рајмону Копи, легенди Реала и француског фудбала.

Из Монака поручују да желе да задрже Мбапеа макар још једну сезону, играч каже да је срећан у Кнежевини, али сви знамо шта се дешава када Реал нанишани неког играча. Цена није битна... Поготово ако Краљевићи наредног лета продају Бензему или Морату. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар