Dosta je lepio Ronaldove postere po sobi, jer sad...!

Real hoće da ga upari sa Kristijanom za 50. 000. 000 evra! Odbio je Madriđane i Zidana kada je bio klinac, sada su stvari postale ozbiljnije.

Fudbal 18.03.2017 | 18:30
Dosta je lepio Ronaldove postere po sobi, jer sad...!
Kilijan Mbape je najvrelija priča evropskog fudbala ovih dana. Svi su poludeli za Monakovim 18-godišnjakom koji blista ove sezone i zagorčao je život Mančester Sitiju. Bio je neuhvatljiv za Sitijeve štopere, dao im dva gola u dva meča i najveći je adut Monaka u nastavku Lige šampiona.

Pitanje je samo: Koliko će Kneževi moći da se opiru kada najbogatiji evropski klubovi krenu po Mbapea? Pogotovo kada krene Real Madrid što u španskoj prestonici već najavljuju...

Mbape je već etiketiran kao naslednik Tjerija Anrija, a Real Madrid ne želi da propusti takvu priliku pa madridska štampa piše da će Kraljevići već na kraju sezone krenuti u realizaciju Mbapeovog transfera. Monako po trenutnim procenama može da uzme 50.000.000 evra za svog najtalentovanijeg fudbalera!

Real se nije preko noći upecao na Mbapea. Već nekoliko godina u Madridu znaju sve o ovom mladiću i prate ga.

Kada je imao 15 godina, Mbape je proglašen za najtalentovanijeg u svojoj generaciji na čuvenoj francuskoj akademiji u Klerfontenu kroz koju je prošlo na stotine asova. Reč je o najpriznatijoj nacionalnoj fudbalskpoj akademiji u Ebropi. Ono što je La Masija kod klubova, to je Klerfonten na reprezentativnom nivou.

Kada je Mbape zasenio sve ostale Francuze u Klerfontenu, bio je to signal evropskim velikanima da krenu po fudbalski dragulj. Real Madrid, Čelsi, Mančester Siti, Liverpul i Bajern su želeli mladog Francuza, ali je on izabrao drugačiji put i odabrao Monako. Nije pogrešio, postao je najmlađi iigrač i strelac u istoriji kluba i predvodnik nove generacije Kneževa koja oduševljava totalnim fudbalom. Pitanje je da li bi u pomenutim velikanima njegov razvojni put išao u tom smeru...

Ipak, tog leta se upoznao sa Realom. Bio je dve nedelje gost Kraljevskog kluba i trenirao sa vršnjacima u trening centar u Valdebebasu. Dočekao ga je lično Zinedin Zidan i tada se uverio o kakvom je biseru reč.

„Upoznao sam najvećeg francuskog fudbalera svih vremena! Bio je divan i iskren prema meni. Na kraju, ipak se nisam pridružio Realu jer sam želeo da ostanem u svojoj zemlji. Bilo je još rano... Izabrao sam Monako i napravio pravi izbor“, rekao je nedvano Mbape.

Prilikom posete madridskom klubu, Mbape je iskoristio priliku da se upozna i fotografiše sa svojim idolom Kristijanom Ronaldom čije postere je do tada lepio po sobi...

Sada su došla vremena u kojima je realnost da bi Ronaldo i Mbape mogli da budu tandem na terenu. Mladi Francuz je navijač Reala, a nedavno je tokom proslave golova pokazao i zavidnu fudbalsku kulturu i inteligenciju pošto je iskoristio priliku da oda poštu preminulom Rajmonu Kopi, legendi Reala i francuskog fudbala.

Iz Monaka poručuju da žele da zadrže Mbapea makar još jednu sezonu, igrač kaže da je srećan u Kneževini, ali svi znamo šta se dešava kada Real nanišani nekog igrača. Cena nije bitna... Pogotovo ako Kraljevići narednog leta prodaju Benzemu ili Moratu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar