АБА - полуфинале... Цедевита пред Партизан: Опрезно, сјећамо се Звезде...!

Тренер Загрепчана Вељко Мршић поручује пред старт полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге да до сада остварено "пада у воду" и да све "креће од нуле". "Сваки играч треба да мисли да можемо да освојимо трофеј", каже Џанан Муса.

Кошарка 17.03.2017 | 18:45
АБА - полуфинале... Цедевита пред Партизан: Опрезно, сјећамо се Звезде...!
У суботу у АБА лиги стартује завршница сезоне. У првом полуфиналу плеј-офа снаге ће одмерити Цедевита и Партизан.

Полуфинална серија, која се игра на две победе, креће у Загребу, где ће тим Вељка Мршића у првом мечу (субота, 19 часова) угостити црно-беле, који су регуларни део сезоне окончали на трећем месту.

Играчи и тренер Цедевите поручују да сада све креће "од нуле".

"Целу сезону се припремамо за овај део. Много тога смо прошли да би смо стигли до овде. Било је стварно тешких тренутака, али сам задовољан како је екипа одрадила досадашњи део посла. Међутим, то је сада прошлост. Не значи ништа. Оне су један показатељ, а ово што следи је нешто сасвим ново. Долази плеј-оф са Партизаном и надам се да уз помоћ публике и пуне дворане можемо остварити наш циљ, а то је прва победа. Прошле сезоне смо имали 2-0 против Звезде па су нас они добили у полуфиналу. То нам је један показатељ. Те утакмице нам дају смернице да оне ствари које су биле добре покушамо да поновимо, а друге ствари које нису биле добре морамо да поправимо. Спремамо се да одиграмо добру утакмицу и остваримо прву победу", поручио је Вељко Мршић уочи првог дуела полуфинала у Дому спортова у Загребу.

Џанан Муса, као и остатак екипе, сматра да је неопходно да играју на високом нивоу, као у последње време, са доста самопоуздања.

"Ако будемо на нивоу на којем треба да будемо и који полуфинале заслужује, очекујемо, наравно, победу. Ми верујемо у себе. Сви играчи подржавају једни друге и мислим да, ако будемо били прави, тријумф неће изостати. Сваки играч треба да мисли да можемо да освојимо трофеј, јер само са таквим менталитетом то можемо остварити. Нама је то циљ, јер још увек немамо ниједан пехар АБА лиге и морамо дати максимум да то остваримо", рекао је Муса.

Он је додао и да је улога навијача веома важна у дуелу са Партизаном.

"Против Партизана код нас је увек пуна дворана, поготово зато што је сад полуфинале доигравања. Мислим да нам је неопходна подршка, јер су Партизанови навијачи неверојатни и ми би требало да узвратимо истом мером. Мислим да нас навијачи могу подићи да остваримо победу и позвао бих све да дођу у суботу у 19 часова у Дом спортова и да нас подрже".

Организатор игре Загрепчана Рајан Боутрајт, који је баш у другом мечу ове сезоне против Партизана био најбољи, каже да сада следи оно најбоље. Он верује у Цедевиту, сходно напретку који је показала у финишу првог дела сезоне, а поручује и да лично може да пружи још боље партије.

"Ово је узбудљиво. Четири године провео сам на универзитету и увек је ово било најзабавније доба године. Почиње Марцх Маднесс у универзитетској кошарци, а у многим другим државама плеј-оф. Радујем се томе. Регуларну сезону завршили смо као други, али мислим да смо у последњим утакмицама додатно напредовали. Искрено, из моје перспективе, нисам играо тако добро и могу много боље. Имао сам ОК сезону и саиграчи су доста помогли. Имамо одличну екипу, тако да сам покушавао све држати 'укључене', цео тим на окупу и покушавао сам да напредујем из дана у дан", поручио је шампион НЦАА лиге 2014. са универзитетом Конектикат, који је крајем новембра стигао у Загреб из кинеског Гвангжуа.

Полуфинална серија Цедевита - Партизан наставља се другим дуелом наредне суботе, 25. марта, у Београду, а уколико буде потребно трећи меч играће се 1. априла, опет у Загребу.

Партизан и Цедевита састали су се два пута ове сезоне у АБА лиги и хрватски тим оба пута је уписао победу. У новембру у дворани "Александар Николић" у Београду славили су резултатом 97: 87, док су пре месец дана у Загребу били још убедљивији - 79:67.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар