БиХ мора наставити реформски пут

Комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан је, након данашњег састанка о Реформској агенди који је одржан у Сарајеву, изјавио да конкретни резултати реформи грађанима не могу увијек бити видљиви, али да су ефекти ипак били позитивни.  

Босна и Херцеговина 17.03.2017 | 11:49
БиХ мора наставити реформски пут
Прецизирао је да је у 2016. години регистровано повећање индустријске производње и извоза за око 10 одсто.

Нагласио је да реформски пут мора бити настављен те да требају бити испуњени услови ММФ-а за наставак аранжмана и исплату наредних транши.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић поновио је опредијељеност Савјета министара за провођење реформи у циљу европских интеграција и економског развоја.

Додао је да процес реформи требају пратити инвестиције у пројекте које је БиХ предложила, а који би били финансирани по условима повољним за БиХ.

Опредијељеност за провођење реформи исказали су и премијери Републике Српске и Федерације БиХ Жељка Цвијановић и Фадил Новалић.

Говорећи о резултатима, премијер Републике Српске је казала да се мора промијенити приступ реформама, више радити, а мање причати.

"Сви смо опредијељени за реформе, а на терену не можемо провести одређене ствари", рекла је Цвијановићева, наводећи да је у Републици Српској завршено 55% активности.

Наводећи да тежке реформе отпадају на ентитете, она је рекла да није задовољна односом у оквиру цјелокупног система.

Састанку су присуствовали амбасадорка САД-а у БиХ Морин Кормак и представници ММФ-а, Свјетске банке и ЕБРД-а.



БН телевизија

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Види види

17.03.2017 11:08

Види Новалића поред шефа Хана,скупио се ко миш! Новоматиц на чијем проширењу ради комесар Хан је Новавалићу и његовој влади дао 30 милиона марака,а Новалића није одрадио тражено па је подвио реп! Безмозгача Жељка не зна колико је Додик узео од Новоматица па зато главу држи горе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

благо вама

17.03.2017 11:40

Иво Санадер је прије хапшење од Новоматица узео 80 милиона еура,сви знамо како је завршио. Лидери ХДЗа,СНСДа и СДА ће завршити исто као Санадер а изгледа да се приближава тај тренутак. Стецан им пут!!!

Name

АР

17.03.2017 12:15

Само да нам се бог смилује И да нас сацува у памети док се ова багра позатвара.

Name

Перо

17.03.2017 12:40

А ви сте ми сви стручњаци и аналитичари, паметније вам је да се ухватите посла

Name

И

17.03.2017 14:47

Ново РС доо и РСА гаминг доо двије праонице пара у БАЊОЈ ЛУЦИ!!!

Name

Драган

17.03.2017 18:38

Која је технологија "рада" Новоматица?

Name

УНИБРОС СТЕЕЛ

17.03.2017 18:53

Новоматиц је заједно са Униброс Стеел формирао НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ доо да лова пере на велико! Од Кипра до Бањалуке,а све захваљујући поштеном Милораду Додику! То Милораде патриото!!!

Name

ре Драган

17.03.2017 19:39

Прљави новац,кеш,се полаже у виду промета на рачун Новоматицових ћерки фирми и тако га пуштају у регуларне токове. Штимају стање апарата за Игре на срећу као да су добро зарадили а у ствари полажу новац који је стигао на прање. Наравно,то раде олако јер имају заштиту Додика и остале багре.....немају никакву контролу и могу да полажу новац какав хоће и којим количинама хоће.....прије него уђу на тржиште корумпирају владајуће политичаре,полицајце,судије и тужиоце.

Name

Ре ре Драган

18.03.2017 08:36

Охохо, па и Кокеза је у Београду радио са тим апаратима и клепио лову....ма јасно све.

Name

Кики

17.03.2017 12:27

Сад сам цитао изјаву Цизмице прије и посље састанка са Ханом. Прво је казала да је Српска испунила све, ама бас све,посље казе да је Српска испунила 55 % реформи и упитника. Хммм...до вецерас море бидне и 30%...ко зна. Киепеце јој ауспух.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

17.03.2017 12:33

Слажем се да се реформе спроводе и да се иде ка бољем,али шта је са Бакиром?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психо Аналитичар

17.03.2017 12:35

“О санкцијама САД према Милораду Додику, премијерка је рекла да су оне велика грешка и непотребна ствар одлазеће америчке администрације. "Они су врло лично схватили неке ствари и кренули да се обрачунавају због тога што лично нису успели да постигну оно што су овде хтели да постигну. Тражили су од нас разне уступке, ја сам сведок многих ствари које су тражене од председника Додика, за које је он рекао да апсолутно не долазе у обзир. Зато су дошле санкције", навела је Цвијановићева. На питање због чега је Република Српска у раскораку са ЕУ по многим питањима, иако има аспирације да постане чланица ЕУ, Жељка Цвијановић је рекла: "Ми још нисмо чланица ЕУ. У овом моменту немамо обавезу да пристајемо ни на шта, о чему год да се радило." Ово су показатељи само врло малог дијела онога што ова особа јесте, а јесте особа која нема нити свој нити партијски став, него став "великог вође " који је и држи на мјесту које брани њега .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

17.03.2017 12:48

Сад,послије овога Русија це улагати у Федерацију БиХ. Предсједавајући Иванић захвалио је предсједнику Алијеву за укупну подршку коју Азербејџан пружа БиХ, а посебно на инвестицијама чија је реализација у току. Азербејџан финансира изградњу фабрика за прераду воћа и поврћа у Сребреници и Добоју, те пројекат реконструкције Дома здравља у Котор Вароши који финансира Фондација Хајдар Алијев. Камен темељац за реконструкцију овог дома здравља положен је прије десетак дана, а рок за завршетак радова је децембар ове године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

17.03.2017 13:54

У ком својству је амбасадорка УСА присуствовала техничким разговорима између БиХ и ЕУ? Сем оне народне о лонцу и поклопцу, ја друге везе не видим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

риплеy

17.03.2017 14:22

Која ба црна реформа чега двадесет година реформе аниад стање горе и црње у правосуђу криминал највећи јел то реформа и агенда ко је осуђен суди се само ситној буранији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУКА

17.03.2017 14:47

Види жељкице, одакле ова искочи ја мислио отишла отализала у архиву

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАТОР

17.03.2017 14:47

Жељка гдје си да си хоћемо ................с е л ф и.......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

17.03.2017 15:08

Погледај их само како су се кобајаги снуздили само док добију паре.Цим паре додју бљувотине це да се поцну слати на релацији бања лука Сарајево Па пред карај мјесеца опет се мало смире И тако то иде

Name

Мисо

17.03.2017 15:24

Жељка дај селфи,селфи,селфи,селфy,селфy.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

17.03.2017 15:55

Ко не зна ниста, тај посудјује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николанезнановиц

17.03.2017 15:57

То је све прица у празно.Онаје задоволња сто неби била упропастила дрзаву запослила своје.Њоје добро увјек ода по свјету троси паре од народа.Онаје презадоволња и њени тајкуни.Зато неце да поднесе оставку да народ мало озиви.Требасе залити истјератје назор онаје само сретна када одобре кредит она обецава куле и виле само да добије Када потросе онда се одма свадају добро не подјеле.То нема нигдје гдје се суце рада и одпоцива стасе ради све пропало.И онаје задоволња људи страјкују гладим по 3 нема плата немају ста јести дјеца плацу.Онисе посмијавају са народом какоји није срамота.иду на прославе тросе паре од народа и народ задовољан.Нема висе рудника и копанија да продају свесу позатварали и упропастили Свису исти подмуклаци и Додик и Иваниц и Зељка Цвијановиц док паре потросе подјеле Бакир крив за све.Која политика плитка стасе ради.Поскупљују све како они хоце да имају сто висе украсти Вуциц ји стити зато стоје Србија пропала.Садаму треба гласова па свукуда ода лазе народу и петља бице боље Док несједе у фотељу.Прице за малу дјецу признали косова и задасе прави најиван.Борицемосе до краја стацесе борити изево паре и сада глyми постење.Прависе најиван.Мисли дасе то не примјети то будала зна.Народе додите себи једном сви јурис на владу и протесте јединоцете оетати зиви.Страци обецавају када виде стасе десава недају висе помоци.Само могу добити сакције сви тосу заслузили поздрав БН радију и Телевизији најбољисте слусавас сваки дан поздрав слусаоцима свима.Само тако наставите сви вас цјене и воле и слусају.Само притисак на владу и политицаре бице боље.Бунитесе и боритесе за народ заједносте јаци свисте одлицни.поздрав у резији и студију само напрјед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види их

17.03.2017 18:07

Просјаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Драган

17.03.2017 19:09

Прање новца стеченог продајом наркотика,белог робља,проституције,орузја итд....стигне прљав новац а Шпирић га положи на банку,без контроле,и купи стан од оних који су новац послали......или већу количину прљавог новца подјеле својим играчима да потроше у Новоматицовим клубовима.......или подесе машине за Игре на срећу да су зарадиле,а уствари нису,и прљав новац у виду промета полажу на банку и тако га пуштају у регуларне токове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала

18.03.2017 21:48

Јасно све, хвала! Сад повезујем и неке друге ствари.