BiH mora nastaviti reformski put

Komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han je, nakon današnjeg sastanka o Reformskoj agendi koji je održan u Sarajevu, izjavio da konkretni rezultati reformi građanima ne mogu uvijek biti vidljivi, ali da su efekti ipak bili pozitivni.  

Bosna i Hercegovina 17.03.2017 | 11:49
BiH mora nastaviti reformski put
Precizirao je da je u 2016. godini registrovano povećanje industrijske proizvodnje i izvoza za oko 10 odsto.

Naglasio je da reformski put mora biti nastavljen te da trebaju biti ispunjeni uslovi MMF-a za nastavak aranžmana i isplatu narednih tranši.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić ponovio je opredijeljenost Savjeta ministara za provođenje reformi u cilju evropskih integracija i ekonomskog razvoja.

Dodao je da proces reformi trebaju pratiti investicije u projekte koje je BiH predložila, a koji bi bili finansirani po uslovima povoljnim za BiH.

Opredijeljenost za provođenje reformi iskazali su i premijeri Republike Srpske i Federacije BiH Željka Cvijanović i Fadil Novalić.

Govoreći o rezultatima, premijer Republike Srpske je kazala da se mora promijeniti pristup reformama, više raditi, a manje pričati.

"Svi smo opredijeljeni za reforme, a na terenu ne možemo provesti određene stvari", rekla je Cvijanovićeva, navodeći da je u Republici Srpskoj završeno 55% aktivnosti.

Navodeći da težke reforme otpadaju na entitete, ona je rekla da nije zadovoljna odnosom u okviru cjelokupnog sistema.

Sastanku su prisustvovali ambasadorka SAD-a u BiH Morin Kormak i predstavnici MMF-a, Svjetske banke i EBRD-a.



BN televizija

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

Vidi vidi

17.03.2017 11:08

Vidi Novalića pored šefa Hana,skupio se ko miš! Novomatic na čijem proširenju radi komesar Han je Novavaliću i njegovoj vladi dao 30 miliona maraka,a Novalića nije odradio traženo pa je podvio rep! Bezmozgača Željka ne zna koliko je Dodik uzeo od Novomatica pa zato glavu drži gore!

ODGOVORITE
Name

blago vama

17.03.2017 11:40

Ivo Sanader je prije hapšenje od Novomatica uzeo 80 miliona eura,svi znamo kako je završio. Lideri HDZa,SNSDa i SDA će završiti isto kao Sanader a izgleda da se približava taj trenutak. Stecan im put!!!

Name

AR

17.03.2017 12:15

Samo da nam se bog smiluje I da nas sacuva u pameti dok se ova bagra pozatvara.

Name

Pero

17.03.2017 12:40

A vi ste mi svi stručnjaci i analitičari, pametnije vam je da se uhvatite posla

Name

I

17.03.2017 14:47

Novo RS doo i RSA gaming doo dvije praonice para u BANJOJ LUCI!!!

Name

Dragan

17.03.2017 18:38

Koja je tehnologija "rada" Novomatica?

Name

UNIBROS STEEL

17.03.2017 18:53

Novomatic je zajedno sa Unibros Steel formirao NOVO RS doo i RSA GAMING doo da lova pere na veliko! Od Kipra do Banjaluke,a sve zahvaljujući poštenom Miloradu Dodiku! To Milorade patrioto!!!

Name

re Dragan

17.03.2017 19:39

Prljavi novac,keš,se polaže u vidu prometa na račun Novomaticovih ćerki firmi i tako ga puštaju u regularne tokove. Štimaju stanje aparata za Igre na sreću kao da su dobro zaradili a u stvari polažu novac koji je stigao na pranje. Naravno,to rade olako jer imaju zaštitu Dodika i ostale bagre.....nemaju nikakvu kontrolu i mogu da polažu novac kakav hoće i kojim količinama hoće.....prije nego uđu na tržište korumpiraju vladajuće političare,policajce,sudije i tužioce.

Name

Re re Dragan

18.03.2017 08:36

Ohoho, pa i Kokeza je u Beogradu radio sa tim aparatima i klepio lovu....ma jasno sve.

Name

Kiki

17.03.2017 12:27

Sad sam citao izjavu Cizmice prije i poslje sastanka sa Hanom. Prvo je kazala da je Srpska ispunila sve, ama bas sve,poslje kaze da je Srpska ispunila 55 % reformi i upitnika. Hmmm...do veceras more bidne i 30%...ko zna. Kiepece joj auspuh.

ODGOVORITE
Name

007

17.03.2017 12:33

Slažem se da se reforme sprovode i da se ide ka boljem,ali šta je sa Bakirom?

ODGOVORITE
Name

Psiho Analitičar

17.03.2017 12:35

“O sankcijama SAD prema Miloradu Dodiku, premijerka je rekla da su one velika greška i nepotrebna stvar odlazeće američke administracije. "Oni su vrlo lično shvatili neke stvari i krenuli da se obračunavaju zbog toga što lično nisu uspeli da postignu ono što su ovde hteli da postignu. Tražili su od nas razne ustupke, ja sam svedok mnogih stvari koje su tražene od predsednika Dodika, za koje je on rekao da apsolutno ne dolaze u obzir. Zato su došle sankcije", navela je Cvijanovićeva. Na pitanje zbog čega je Republika Srpska u raskoraku sa EU po mnogim pitanjima, iako ima aspiracije da postane članica EU, Željka Cvijanović je rekla: "Mi još nismo članica EU. U ovom momentu nemamo obavezu da pristajemo ni na šta, o čemu god da se radilo." Ovo su pokazatelji samo vrlo malog dijela onoga što ova osoba jeste, a jeste osoba koja nema niti svoj niti partijski stav, nego stav "velikog vođe " koji je i drži na mjestu koje brani njega .....

ODGOVORITE
Name

popara

17.03.2017 12:48

Sad,poslije ovoga Rusija ce ulagati u Federaciju BiH. Предсједавајући Иванић захвалио је предсједнику Алијеву за укупну подршку коју Азербејџан пружа БиХ, а посебно на инвестицијама чија је реализација у току. Азербејџан финансира изградњу фабрика за прераду воћа и поврћа у Сребреници и Добоју, те пројекат реконструкције Дома здравља у Котор Вароши који финансира Фондација Хајдар Алијев. Камен темељац за реконструкцију овог дома здравља положен је прије десетак дана, а рок за завршетак радова је децембар ове године.

ODGOVORITE
Name

Dragan

17.03.2017 13:54

U kom svojstvu je ambasadorka USA prisustvovala tehničkim razgovorima između BiH i EU? Sem one narodne o loncu i poklopcu, ja druge veze ne vidim.

ODGOVORITE
Name

ripley

17.03.2017 14:22

Koja ba crna reforma čega dvadeset godina reforme aniad stanje gore i crnje u pravosuđu kriminal najveći jel to reforma i agenda ko je osuđen sudi se samo sitnoj buraniji...

ODGOVORITE
Name

BANJALUKA

17.03.2017 14:47

Vidi željkice, odakle ova iskoči ja mislio otišla otalizala u arhivu

ODGOVORITE
Name

KOMENTATOR

17.03.2017 14:47

Željka gdje si da si hoćemo ................s e l f i.......................

ODGOVORITE
Name

AR

17.03.2017 15:08

Pogledaj ih samo kako su se kobajagi snuzdili samo dok dobiju pare.Cim pare dodju bljuvotine ce da se pocnu slati na relaciji banja luka Sarajevo Pa pred karaj mjeseca opet se malo smire I tako to ide

Name

Miso

17.03.2017 15:24

Željka daj selfi,selfi,selfi,selfy,selfy.

ODGOVORITE
Name

Trge

17.03.2017 15:55

Ko ne zna nista, taj posudjuje.

ODGOVORITE
Name

Nikolaneznanovic

17.03.2017 15:57

To je sve prica u prazno.Onaje zadovolnja sto nebi bila upropastila drzavu zaposlila svoje.Njoje dobro uvjek oda po svjetu trosi pare od naroda.Onaje prezadovolnja i njeni tajkuni.Zato nece da podnese ostavku da narod malo ozivi.Trebase zaliti istjeratje nazor onaje samo sretna kada odobre kredit ona obecava kule i vile samo da dobije Kada potrose onda se odma svadaju dobro ne podjele.To nema nigdje gdje se suce rada i odpociva stase radi sve propalo.I onaje zadovolnja ljudi strajkuju gladim po 3 nema plata nemaju sta jesti djeca placu.Onise posmijavaju sa narodom kakoji nije sramota.idu na proslave trose pare od naroda i narod zadovoljan.Nema vise rudnika i kopanija da prodaju svesu pozatvarali i upropastili Svisu isti podmuklaci i Dodik i Ivanic i Zeljka Cvijanovic dok pare potrose podjele Bakir kriv za sve.Koja politika plitka stase radi.Poskupljuju sve kako oni hoce da imaju sto vise ukrasti Vucic ji stiti zato stoje Srbija propala.Sadamu treba glasova pa svukuda oda laze narodu i petlja bice bolje Dok nesjede u fotelju.Price za malu djecu priznali kosova i zadase pravi najivan.Boricemose do kraja stacese boriti izevo pare i sada glymi postenje.Pravise najivan.Misli dase to ne primjeti to budala zna.Narode dodite sebi jednom svi juris na vladu i proteste jedinocete oetati zivi.Straci obecavaju kada vide stase desava nedaju vise pomoci.Samo mogu dobiti sakcije svi tosu zasluzili pozdrav BN radiju i Televiziji najboljiste slusavas svaki dan pozdrav slusaocima svima.Samo tako nastavite svi vas cjene i vole i slusaju.Samo pritisak na vladu i politicare bice bolje.Bunitese i boritese za narod zajednoste jaci sviste odlicni.pozdrav u reziji i studiju samo naprjed.

ODGOVORITE
Name

Vidi ih

17.03.2017 18:07

Prosjače.

ODGOVORITE
Name

re Dragan

17.03.2017 19:09

Pranje novca stečenog prodajom narkotika,belog roblja,prostitucije,oruzja itd....stigne prljav novac a Špirić ga položi na banku,bez kontrole,i kupi stan od onih koji su novac poslali......ili veću količinu prljavog novca podjele svojim igračima da potroše u Novomaticovim klubovima.......ili podese mašine za Igre na sreću da su zaradile,a ustvari nisu,i prljav novac u vidu prometa polažu na banku i tako ga puštaju u regularne tokove!

ODGOVORITE
Name

Hvala

18.03.2017 21:48

Jasno sve, hvala! Sad povezujem i neke druge stvari.