Анализа: Јокић ради луде ствари...!

Као Дејвид Робинсон, бољи од Кукоча, следећи је Дивац! Страшан тандем са Пламлијем. . .  После учинка који је Денвер чекао 27 година, каже да га нови саиграч "нервира јер намерно промашује његове пасове за асистенције"!

Кошарка 18.03.2017 | 00:00
Анализа: Јокић ради луде ствари...!
Трипл-дабл већ у четвртом минуту треће четвртине?! За Николу Јокића је постало нормално да ради такве ствари. Ово му је био пети пут у сезони да је у три колоне имао двоцифрен учинак. У последњих месец и по дана је остварио тих пет трипл-даблова! Само су НБА звезде Вестбрук, Харден и Џејмс остварили више трипл-даблова од њега ове сезоне.

Од играча са ових простора само је Владе Дивац имао више трипл-дабл учинака од Николе. Дивац их је уписао осам током каријере, али није искључено да га Јокић стигне или престигне већ ове сезоне. Синоћ је престигао Тонија Кукоча који је у каријери остварио укупно четири трипл-дабла.

Последњи пут када је неки играч Денвера имао пет трипл-даблова у сезони, било је то 1990. године! Последњи пут када је то урадио неки центар у НБА лиги, био је то чувени Дејвид Робинсон у сезони 1985/86! 

После меча Јокић је био прилично хладнокрван и скроман. Шалио се...

„Намерно промашује моје добре пасове. Није добар саиграч“, насмејао је Јокић америчке новинаре ироничним одговором на питање да ли између њега и Пламлија постоји нека врста такмичења ко ће дати бољи пас саиграчима.

Иначе, када су Пламли и Јокић на терену у исто време, Нагетси блистају и за тих 56 минута су остварили разлику од 21 поена у односу на ривала. 

Када су Нагетси трејдовали Нуркића за Пламлија, многи су помислили да ће новајлија из Портланда утицати на учинак Јокића и да ће га пореметити. Али њих двојица функционишу фантастично и један су од најатрактивнијих центарских тандема у лиги. 

Јокић је трећи асистент међу центрима у лиги са 4,6 асистенције по мечу. Први је Хорфорд из Бостона са 4,9 аистенција, други је Казинса са 4,7, Јокић је трећи, четврти је Марк Гасол са 4,4, а пети је управо Пламли са 3,8 асистенција по утакмици. 

Свој трипл-дабл учинак није желео да истиче.

„Узимам оно што ми утакмица нуди. Само желим да помогнем саиграчима и да уардим све што треба да се уради како би екипа победила. Када ме удвајају онда се трудим да додам. Врло просто“, рекао је Јокић.

Врло просто? Нека му буде... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар