Analiza: Jokić radi lude stvari...!

Kao Dejvid Robinson, bolji od Kukoča, sledeći je Divac! Strašan tandem sa Plamlijem. . .  Posle učinka koji je Denver čekao 27 godina, kaže da ga novi saigrač "nervira jer namerno promašuje njegove pasove za asistencije"!

Košarka 18.03.2017 | 00:00
Analiza: Jokić radi lude stvari...!
Tripl-dabl već u četvrtom minutu treće četvrtine?! Za Nikolu Jokića je postalo normalno da radi takve stvari. Ovo mu je bio peti put u sezoni da je u tri kolone imao dvocifren učinak. U poslednjih mesec i po dana je ostvario tih pet tripl-dablova! Samo su NBA zvezde Vestbruk, Harden i Džejms ostvarili više tripl-dablova od njega ove sezone.

Od igrača sa ovih prostora samo je Vlade Divac imao više tripl-dabl učinaka od Nikole. Divac ih je upisao osam tokom karijere, ali nije isključeno da ga Jokić stigne ili prestigne već ove sezone. Sinoć je prestigao Tonija Kukoča koji je u karijeri ostvario ukupno četiri tripl-dabla.

Poslednji put kada je neki igrač Denvera imao pet tripl-dablova u sezoni, bilo je to 1990. godine! Poslednji put kada je to uradio neki centar u NBA ligi, bio je to čuveni Dejvid Robinson u sezoni 1985/86! 

Posle meča Jokić je bio prilično hladnokrvan i skroman. Šalio se...

„Namerno promašuje moje dobre pasove. Nije dobar saigrač“, nasmejao je Jokić američke novinare ironičnim odgovorom na pitanje da li između njega i Plamlija postoji neka vrsta takmičenja ko će dati bolji pas saigračima.

Inače, kada su Plamli i Jokić na terenu u isto vreme, Nagetsi blistaju i za tih 56 minuta su ostvarili razliku od 21 poena u odnosu na rivala. 

Kada su Nagetsi trejdovali Nurkića za Plamlija, mnogi su pomislili da će novajlija iz Portlanda uticati na učinak Jokića i da će ga poremetiti. Ali njih dvojica funkcionišu fantastično i jedan su od najatraktivnijih centarskih tandema u ligi. 

Jokić je treći asistent među centrima u ligi sa 4,6 asistencije po meču. Prvi je Horford iz Bostona sa 4,9 aistencija, drugi je Kazinsa sa 4,7, Jokić je treći, četvrti je Mark Gasol sa 4,4, a peti je upravo Plamli sa 3,8 asistencija po utakmici. 

Svoj tripl-dabl učinak nije želeo da ističe.

„Uzimam ono što mi utakmica nudi. Samo želim da pomognem saigračima i da uardim sve što treba da se uradi kako bi ekipa pobedila. Kada me udvajaju onda se trudim da dodam. Vrlo prosto“, rekao je Jokić.

Vrlo prosto? Neka mu bude... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar