Када се Леброн разгоропади...! Повреде Карија и Ирвинга забринуле навијаче!

Чудесна четвртина Клеја Томпсона, трипл-даблови незаустављивог Вестбрука и Марка Гасола.

Кошарка 17.03.2017 | 09:45
Када се Леброн разгоропади...! Повреде Карија и Ирвинга забринуле навијаче!
Једна брутална четвртина у којој је блистао Клеј Томспон је била довољна Голден Стејт Вориорсима да заврше посао против слабашног Орланда и трећу годину заредом освоје титулу у својој Пацифик дивизији. На крају, 30 разлике за Ратнике - 122:92.



Невероватни Томпсон је убацио чак 21 поен у првој четвртини, од укупно 29 колико је дао на мечу. Шутирао је 8/11 из игре, убацивши пет тројки. Стеф Кари је додао 25 поена и девет асистенција, али је и забринуо домаће навијаче када је крајем прве четвртине напустио терен уз болну гримасу пошто је нагазио на стопало Евана Фурнијеа. Ипак, вратио се на терен и све је изгледало добро. Грин и Пејтон су убацили по 13 поена за Орландо.



Много тежи посао је имао шампион на Истоку. Кливленд је победио Јуту 91:83 после симултанке Леброна Џејмса у финишу утакмице. Дуго су гости из Јуте мучили Кавсе, стално су им дували за вратом и тек када се у последњој четвртини разгоропадио Леброн, домаћи тим је преломио питање победника.

Џејмс је меч завршио са 33 поена од којих је чак 17 убацио у последњој четвртини и престигао је Тима Данкана на 13. позицији у историји НБА лиге по броју погођених шутева из игре. Шутирао је сјајних 13 од 20, а додао је и 10 скокова и шест асистенција. На терен се вратио Кевин Лав који је био одустан од прошлог месеца када је имао операцију и убацио је 10 поена за 19 минута. Кајри Ирвинг је додао 21 поен, али није играо у последњој четвртини због повреде. Такође, повредио се и Иман Шамперт. Јуту је предводио Руди Гобер са 20 поена и 18 скокова.



Расел „трипл дабл машина“ Вестрбук је наставио са невероватним играма и походом на рекорд лиге. Опет је уписао трипл-дабл. Овога пута у победи Оклахоме над Торонтом од 123:102. Вестбрук је имао 24 поена, 16 асистенција и 10 скокова. Био му је то 34. трипл-дабл у сезони и на добром је путу да сруши рекорд Оскара Робертсона који је у сезони 1961/62 остварио 41 трипл-дабл учинак. Пратио га је Оладипо који је убацио 21 поен, док је Дерозан на другој страни меч завршио са 22 поена.

Вече трипл-даблова је употпунио и шпански центар Марк Гасол у победи његовог Мемфиса над Торотном од 103:91. Шпанац је убацио 18 поена и имао по 10 поена и 10 асистенција. Мемфис се опоравио од кризе у којој је био и ово му је трећа победа заредом. Конли је био најефикаснији у победничком тиму са 22 поена и 12 асистенција, док је Грин додао 14 поена и 12 скокова. На другој страни, код Аталнте се истакао Тим Хардвеј Јуниор са 18 поена.

У Њујорку је други пут у последњих пет дана одигран градски дерби и победник је опет био исти. Никси су у свом Медисон Сквер Гардену поражени од најгорег тима лиге Бруклин Нетса 110:121. Јунака победе у Бруклину је био Брук Лопез са 24 поена, док је Холис-Џеферсон имао 20 поена и 10 скокова. У Никсима је једини вредан помена био КајлО'Квин који је са клупе убацио 23 поена.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар