Kada se Lebron razgoropadi...! Povrede Karija i Irvinga zabrinule navijače!

Čudesna četvrtina Kleja Tompsona, tripl-dablovi nezaustavljivog Vestbruka i Marka Gasola.

Košarka 17.03.2017 | 09:45
Kada se Lebron razgoropadi...! Povrede Karija i Irvinga zabrinule navijače!
Jedna brutalna četvrtina u kojoj je blistao Klej Tomspon je bila dovoljna Golden Stejt Voriorsima da završe posao protiv slabašnog Orlanda i treću godinu zaredom osvoje titulu u svojoj Pacifik diviziji. Na kraju, 30 razlike za Ratnike - 122:92.



Neverovatni Tompson je ubacio čak 21 poen u prvoj četvrtini, od ukupno 29 koliko je dao na meču. Šutirao je 8/11 iz igre, ubacivši pet trojki. Stef Kari je dodao 25 poena i devet asistencija, ali je i zabrinuo domaće navijače kada je krajem prve četvrtine napustio teren uz bolnu grimasu pošto je nagazio na stopalo Evana Furnijea. Ipak, vratio se na teren i sve je izgledalo dobro. Grin i Pejton su ubacili po 13 poena za Orlando.



Mnogo teži posao je imao šampion na Istoku. Klivlend je pobedio Jutu 91:83 posle simultanke Lebrona Džejmsa u finišu utakmice. Dugo su gosti iz Jute mučili Kavse, stalno su im duvali za vratom i tek kada se u poslednjoj četvrtini razgoropadio Lebron, domaći tim je prelomio pitanje pobednika.

Džejms je meč završio sa 33 poena od kojih je čak 17 ubacio u poslednjoj četvrtini i prestigao je Tima Dankana na 13. poziciji u istoriji NBA lige po broju pogođenih šuteva iz igre. Šutirao je sjajnih 13 od 20, a dodao je i 10 skokova i šest asistencija. Na teren se vratio Kevin Lav koji je bio odustan od prošlog meseca kada je imao operaciju i ubacio je 10 poena za 19 minuta. Kajri Irving je dodao 21 poen, ali nije igrao u poslednjoj četvrtini zbog povrede. Takođe, povredio se i Iman Šampert. Jutu je predvodio Rudi Gober sa 20 poena i 18 skokova.



Rasel „tripl dabl mašina“ Vestrbuk je nastavio sa neverovatnim igrama i pohodom na rekord lige. Opet je upisao tripl-dabl. Ovoga puta u pobedi Oklahome nad Torontom od 123:102. Vestbruk je imao 24 poena, 16 asistencija i 10 skokova. Bio mu je to 34. tripl-dabl u sezoni i na dobrom je putu da sruši rekord Oskara Robertsona koji je u sezoni 1961/62 ostvario 41 tripl-dabl učinak. Pratio ga je Oladipo koji je ubacio 21 poen, dok je Derozan na drugoj strani meč završio sa 22 poena.

Veče tripl-dablova je upotpunio i španski centar Mark Gasol u pobedi njegovog Memfisa nad Torotnom od 103:91. Španac je ubacio 18 poena i imao po 10 poena i 10 asistencija. Memfis se oporavio od krize u kojoj je bio i ovo mu je treća pobeda zaredom. Konli je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 22 poena i 12 asistencija, dok je Grin dodao 14 poena i 12 skokova. Na drugoj strani, kod Atalnte se istakao Tim Hardvej Junior sa 18 poena.

U Njujorku je drugi put u poslednjih pet dana odigran gradski derbi i pobednik je opet bio isti. Niksi su u svom Medison Skver Gardenu poraženi od najgoreg tima lige Bruklin Netsa 110:121. Junaka pobede u Bruklinu je bio Bruk Lopez sa 24 poena, dok je Holis-Džeferson imao 20 poena i 10 skokova. U Niksima je jedini vredan pomena bio KajlO'Kvin koji je sa klupe ubacio 23 poena.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar