Радоњић: Велика побједа за нас, хвала навијачима!

Тренер Црвене звезде окарактерисао је игру свог тима у победи против Арманија ка веома добру, захваливши се навијачима на подршци.  "Водили смо, али знао сам да није готово"! Тренер Звезде о великој победи свог тима у Италији: "И очекивао сам да буде тешко".

Кошарка 17.03.2017 | 10:45
Радоњић: Велика побједа за нас, хвала навијачима!
У "домаћој" атмосфери у Милану, у узбудљивом дуелу против италијанског првака, Црвена звезда мтс дошла је у позицију са које се још боље види Топ 8 фаза.

Екипа Дејана Радоњића фуриозно је почела меч у Медиоланум форуму, па стечену предност бранила и уз велики уложени труд - одбранила, за коначних:

АРМАНИ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 71:78

После утакмице, тренер црвено-белих истакао је тежину задатка оствареног у одсуству првог плејмејкера Стефана Јовића.

"Ово је велика победа за нас. Веома важна. Очекивао сам пре утакмице напоран меч", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

"Играли смо веома, веома добро на почетку - посебно у првој четвртини, са чврстом одбраном и са добрим, паметним нападом. Имали смо предност на полувремену, али знао сам да то није довољно против Милана", додао је он.

Београђани су у првом делу друге четвртине имали у два наврата и 18 поена предности, а на полувремену су водили "плус 12". Армани се потом потпуно вратио у меч, промашио три тројке за вођство, пре него што је Рики Хикмен реализовао полагање за изједначење у 36. минуту (60:60).

Ипак, на челу са Огњеном Кузмићем, Звезда је поново преузела иницијативу и остварила 15. евролигашки тријумф.

"Играли су много, много боље у другом полувремену, вршили су притисак на лопту, имали смо проблем са организацијом, а играли су веома добро и у нападу и имали смо велика проблеме у одбрани. У последњих неколико минута играли смо добро дефанзивно и офанзивно и победили смо", свео је утиске тренер Звезде.

Српски и регионални шампион стигао је до 15. победе у 26. колу Евролиге слављем у Милану (78:71), и на тај начин додатно увећао шансе да у преостала четири кола обезбеди нови пролаз међу четири најбоља тима Европе.

Тим с Малог Калемегдана осећао се као код куће у 'Медиоланум форуму' јер је у хали било пристуно преко 3.000 навијача који су стигли из свих делова Старог континента.

"Сјјајна атмосфера, хвала нашим навијачима на огромној подршци. Ништа још није готово, има још четири кола...", додао је Радоњић.

Звезда је сада остала на истом одстојању у односу на Анадолу Ефес који је добио Макаби, док се чека Дарушафака која сутра игра против Барселоне од 18 часова.



Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар