Radonjić: Velika pobjeda za nas, hvala navijačima!

Trener Crvene zvezde okarakterisao je igru svog tima u pobedi protiv Armanija ka veoma dobru, zahvalivši se navijačima na podršci.  "Vodili smo, ali znao sam da nije gotovo"! Trener Zvezde o velikoj pobedi svog tima u Italiji: "I očekivao sam da bude teško".

Košarka 17.03.2017 | 10:45
Radonjić: Velika pobjeda za nas, hvala navijačima!
U "domaćoj" atmosferi u Milanu, u uzbudljivom duelu protiv italijanskog prvaka, Crvena zvezda mts došla je u poziciju sa koje se još bolje vidi Top 8 faza.

Ekipa Dejana Radonjića furiozno je počela meč u Mediolanum forumu, pa stečenu prednost branila i uz veliki uloženi trud - odbranila, za konačnih:

ARMANI - CRVENA ZVEZDA 71:78

Posle utakmice, trener crveno-belih istakao je težinu zadatka ostvarenog u odsustvu prvog plejmejkera Stefana Jovića.

"Ovo je velika pobeda za nas. Veoma važna. Očekivao sam pre utakmice naporan meč", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

"Igrali smo veoma, veoma dobro na početku - posebno u prvoj četvrtini, sa čvrstom odbranom i sa dobrim, pametnim napadom. Imali smo prednost na poluvremenu, ali znao sam da to nije dovoljno protiv Milana", dodao je on.

Beograđani su u prvom delu druge četvrtine imali u dva navrata i 18 poena prednosti, a na poluvremenu su vodili "plus 12". Armani se potom potpuno vratio u meč, promašio tri trojke za vođstvo, pre nego što je Riki Hikmen realizovao polaganje za izjednačenje u 36. minutu (60:60).

Ipak, na čelu sa Ognjenom Kuzmićem, Zvezda je ponovo preuzela inicijativu i ostvarila 15. evroligaški trijumf.

"Igrali su mnogo, mnogo bolje u drugom poluvremenu, vršili su pritisak na loptu, imali smo problem sa organizacijom, a igrali su veoma dobro i u napadu i imali smo velika probleme u odbrani. U poslednjih nekoliko minuta igrali smo dobro defanzivno i ofanzivno i pobedili smo", sveo je utiske trener Zvezde.

Srpski i regionalni šampion stigao je do 15. pobede u 26. kolu Evrolige slavljem u Milanu (78:71), i na taj način dodatno uvećao šanse da u preostala četiri kola obezbedi novi prolaz među četiri najbolja tima Evrope.

Tim s Malog Kalemegdana osećao se kao kod kuće u 'Mediolanum forumu' jer je u hali bilo pristuno preko 3.000 navijača koji su stigli iz svih delova Starog kontinenta.

"Sjjajna atmosfera, hvala našim navijačima na ogromnoj podršci. Ništa još nije gotovo, ima još četiri kola...", dodao je Radonjić.

Zvezda je sada ostala na istom odstojanju u odnosu na Anadolu Efes koji je dobio Makabi, dok se čeka Darušafaka koja sutra igra protiv Barselone od 18 časova.



Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar