Убице Бин Ладена крец́у на Кима?

Специјалци ратне морнарице САД, познатије као „фоке“, који на души носе Осаму бин Ладена, први пут изводе војне маневре са циљем напада на Сјеверну Кореју.

Свијет 16.03.2017 | 22:30
Убице Бин Ладена крец́у на Кима?
У тим војним вјежбама учествују јединице за специјалне намјене Арми ренџерс, Делта форс и Зелене беретке, пише јужнокорејска агенција Јонхап њуз.

„Различите јединице које учествују у тим војним вјежбама под називом ’Фол игл‘ и ’Ки рисолв‘ увјежбавале су ликвидацију војног команданта Сјеверне Кореје и кључних објеката војне инфраструктуре“, наводи се у чланку.

„Фокама“, између осталог, наложено је да ликвидирају контроверзног сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна и униште оружје за масовно уништавање, наводи издање „Јунг енд дејли“.

Високи чиновници Пентагона су изјавили у интервјуу новинарима да ове војне вјежбе представљају „сурову поруку“ руководству Сјеверне Кореје. Уосталом, Гери Рос, командант Ратне морнарице САД није потврдио информације о плановима за ликвидацију Ким Џонг Уна. Он је изјавио да је циљ војних вјежби „Фол игл“ — јачање војне алијансе САД у Јужној Кореји.

Сјеверна Кореја је вец́ изјавила да припрема „сурови одговор“ на могуц́е акције носача авиона „Карл Винсон“, који се тренутно налази у јужнокорејским водама, нагласивши да ц́е јој за напад бити довољан и најмањи предзнак напада на њену независност и суверенитет.

(Независне новине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

комедија

17.03.2017 08:53

Само вјезбајте и пазите да кувару на носацу не испадне сусак да вас не погоди каква ракета.Ким реагује на сваки сум боли њега за све на овом дувњалуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило МИКИЦ

17.03.2017 16:12

Фоке које су уцестовалу у "ликвидацији" Бин Ладена су изгинули несретним слуцајем. Презивио је само један да написе мемоаре како су Фоке "убили" Бин Ладена. Због тога немислим са це Фоке као најелитнија јединице америцке Армије иста боље проци и када се они сукобе са Кимом.