Ubice Bin Ladena kreću na Kima?

Specijalci ratne mornarice SAD, poznatije kao „foke“, koji na duši nose Osamu bin Ladena, prvi put izvode vojne manevre sa ciljem napada na Sjevernu Koreju.

Svijet 16.03.2017 | 22:30
Ubice Bin Ladena kreću na Kima?
U tim vojnim vježbama učestvuju jedinice za specijalne namjene Armi rendžers, Delta fors i Zelene beretke, piše južnokorejska agencija Jonhap njuz.

„Različite jedinice koje učestvuju u tim vojnim vježbama pod nazivom ’Fol igl‘ i ’Ki risolv‘ uvježbavale su likvidaciju vojnog komandanta Sjeverne Koreje i ključnih objekata vojne infrastrukture“, navodi se u članku.

„Fokama“, između ostalog, naloženo je da likvidiraju kontroverznog sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una i unište oružje za masovno uništavanje, navodi izdanje „Jung end dejli“.

Visoki činovnici Pentagona su izjavili u intervjuu novinarima da ove vojne vježbe predstavljaju „surovu poruku“ rukovodstvu Sjeverne Koreje. Uostalom, Geri Ros, komandant Ratne mornarice SAD nije potvrdio informacije o planovima za likvidaciju Kim Džong Una. On je izjavio da je cilj vojnih vježbi „Fol igl“ — jačanje vojne alijanse SAD u Južnoj Koreji.

Sjeverna Koreja je već izjavila da priprema „surovi odgovor“ na moguće akcije nosača aviona „Karl Vinson“, koji se trenutno nalazi u južnokorejskim vodama, naglasivši da će joj za napad biti dovoljan i najmanji predznak napada na njenu nezavisnost i suverenitet.

(Nezavisne novine)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

komedija

17.03.2017 08:53

Samo vjezbajte i pazite da kuvaru na nosacu ne ispadne susak da vas ne pogodi kakva raketa.Kim reaguje na svaki sum boli njega za sve na ovom duvnjaluku.

ODGOVORITE
Name

Mihailo MIKIC

17.03.2017 16:12

Foke koje su ucestovalu u "likvidaciji" Bin Ladena su izginuli nesretnim slucajem. Prezivio je samo jedan da napise memoare kako su Foke "ubili" Bin Ladena. Zbog toga nemislim sa ce Foke kao najelitnija jedinice americke Armije ista bolje proci i kada se oni sukobe sa Kimom.