Срби и Бошњаци да живе у миру

Српски премијер Александар Вучић рекао је данас, у ексклузивној изјави БН телевизији, да је тешко око политичких тема ујединити земље западног Балкана, али је важно да су сви сагласни да је економија оно што може да помјери регион унапријед умјесто уназад. Када су у питању српско-бошњачки односи, Вучић је рекао без обзира да ли се то допада или не Бањалуци и Сарајеву Срби са Бошњацима морају да живе у миру и онај ко не разумије то не може разумјети ни каква је будућност и Србије и српског народа у цјелини.

Србија 16.03.2017 | 18:58
Срби и Бошњаци да живе у миру
"Треба да говоримо о транспортној и саобраћајној инфраструктури, енергетским пројектима. Мислим да то свима одговара и ЕУ ту мора да покаже већу и значајнију подршку. Мислим да смо око тога сви сагласни. Око политичких тема тешко да можемо да се сагласимо", рекао је Вучић, након самита шефова влада земаља западног Балкана, одржаног данас у Сарајеву.

Мишљења је да и ЕУ разумије да мора коначно да се види допринос у километрима путева, ауто-путева, жељезничких пруга, а не у студијама предизводљивости, изводљивости...

"Вјерујем да је то корисно и увијек када разговарате то је важно, то је корисно, то је благородно, љековито, дјелотворно, али мора да буде више конкретног и добро је да смо данас о томе разговарали", рекао је Вучић.

Коментаришући самит, премијер Србије је рекао да је било варница између њега и приштинског премијера Исе Мустафе, прецизирајући да му је рекао да су посљедњих десетак дана направили пет тешких "фаулова".



"Најприје жеља за формирањем Војске Косова, супротно Бриселском споразуму, доношење резолуције о прекиду дијалога са Београдом, не знам шта је смисао, шта хоће и како хоће да рјешавају проблеме, ако не разговором и дијалогом. Затим, доношење одлуке о отимању имовине Републике Србије на Косову и ево и данас је ЕУ реаговала против тога", рекао је Вучић, додајући да је портпарол ЕУ Маја Коцијанчич рекла да је то комплексно питање и да о томе мора у Бриселу да се разговара, да то не може баш тако како је неко замислио.

"Даље, они спремају доношење још једне страшне одлуке, а то је формирање Специјалног одјељења за суђење Србима. Све супротно ономе што смо разговарали у Бриселу и не разумијем чему толика нервоза, одједанпут, али то показује да некима не иде онако како су планирали", рекао је Вучић, наводећи да су током прошле ноћи ухапсили Градимира Микића, предсједника општине Ранилуг, и то због тога што је носио његове (Вучићеве) плакате.

Навео је да су против Микића подигли и оптужницу због расне, националне и вјерске мржње.

"На том плакату је моја слика, а испод пише `брже, јаче, боље`. Ваљда `брже, јаче, боље` изазива националну и вјерску мржњу. Све то је као нормално. Не мислим да ико у Европи то може да подржи. Немушто су рекли да је то право њихове самопрокламоване државе. На то могу само да се осмјехнем и наставим даље". рекао је српски премијер.

Упитан да ли може утицати да у БиХ дође до неке врсте помирења или бар дијалога између Срба и Бошњака, Вучић је рекао да не може утицати, наглашавајући значај односа Срба и Бошњака за мир и стабилност у региону.

"Не могу да утичем, али могу да говорим оно што мислим и онда када се то не допада некоме у Сарајеву или у Бањалуци - говорм оно што мислим. Притом, чини ми се да одмјеравам сваку ријеч и свако слово које изговорим о БиХ знајући колико је политички трусно подручје. Мислим да то чиним на коректан начин и знам да на крају крајева увијек платите цијену, јер нико тиме није задовољан. За мене је важно да људи ипак живе у миру и ми са Бошњацима морамо да живимо у миру. Онај ко то не разумије чини ми се да не разумије ни каква је будућност и Србије и српског народа у цјелини", рекао је Вучић, додајући да је то и данас рекао на самиту.




"Ми никоме нећемо да дозволимо да Срби буду џак за ударање и то сам два пута поновио у свом излагању". казао је Вучић.

Што се тиче безбједности у Сарајеву, каже да се осјећао безбједно и да је захвалан на гостопримству људима.

"Лагао би када би рекао да сам било гдје осјетио било какав проблем. Чак и оно мало људи што ме видјело, а то је десетине, а не хиљаде, који су могли негдје да ме виде увијек су ме пристојно, културно и врло цивилизовано поздрављали. Хвала на гостопримству људима". рекао је Вучић.

Када су у питању предсједничких избора у Србији и да ли очекује побједу у првом кругу, Вучић је рекао да је могуће оно што народ каже.

"Дакле, могуће је то, могуће је да изгубим у првом кругу, могуће у другом кругу. Десет веома снажних кандидата се удружило и њих десеторица су против мене. Да бих побиједио у првом кругу треба да добијем више гласова од њих десеторице заједно и неважећих листића, тако да није то лако и једноставно, али ја вјерујем у вољу народа. Вјерујем да народ добро ствари разумије иако је много тешко трпити то, десет пута по десет лажи на дневном нивоу, јер ту никаквог програма и плана нема, али увјерен сам да ће грађани Србије умјети да донесу праву одлуку", казао је српски премијер у ексклузивном разговору БН телевизији.

БН телевизија

Коментари / 73

Оставите коментар
Name

Манојло

16.03.2017 18:17

Изгубио сам сина у рату са муслиманима. Зарад трајног помирења спреман сам све опрстити. Стратески савез Срба и Босњака је неизбјезан. Босњаци су нам близи него хрвати, далеко им била куца од моје. Брацо Срби прузимо руку Босњацима и направимо историјски пакт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Р

16.03.2017 18:29

Поштено у искрено,пуна подршка,исте су нам нарави пјесме итд итд. Ове љигавце хрвате одбацити јер Додик преко њих завадја Србе и Бошњаке.Додик је крив што нам суживот није добар.Без њега би смо живјели ко и прије.

Name

БГБ

16.03.2017 18:31

Само да није Додика ми би смо живјели ко браћа неби се ни мрзили.

Name

Ре манојло

16.03.2017 18:41

Зив ти био људино ја сам муслиман или Босњак и не мрзим Српски народ нити то цине моја дјеца , наравно да смо блиски у много цему , у здравље ..

Name

Ре

16.03.2017 18:41

БГБ....то си тацно рекао, да га склоне одма би се осјетила позитивна енергија , то се осјети,ево данас на том скупу !!

Name

ре.МАНОЈЛО

16.03.2017 19:08

УПРАВУ СИ ЈАРАНЕ. У СВАКОМ ЗИТУ ИМА КУКОЉА ДАЛИ ТО БИЛО НА СРБСКОЈ ЊИВИ ИЛИ НА БОСЊАЦКОЈ . ТРЕБА САТРАТИ И УКЛОНИТИ КУКОЉ ИЗ КОРИЈЕНА ДАБИ КУРУЗ БИО ЗДРАВ. И ОПЕТ ДА НАПОМЕНЕМ.МОЗЕ СЕ ЗИВИТИ ЗАЈЕДНО .САМО ПОСКИДАТИ ОВУ ТРОЈИЦУ И КВИТ. САМО ЗАМЈЕРАМ ВУЦИЦУ СТО ОПЕТ ИДЕ НА НОГЕ ОНОМ ДОДИКУ КАД ОН ЗНА ДА ГА ОВАЈ РУСИ ИЗА ЛЕДЈА.

Name

Бееп

16.03.2017 19:13

Брате Србине ја сам инвалид прошлог рата али доста је више мржње вријеме је да се пружи рука помирења и крене напријед свака част Вучићу једини прави политичар Бакит и Додик на сметљиште

Name

Ре Манојло

16.03.2017 19:35

Велики цовјеце,поздрав за тебе!Не зелим ти писати о својој судбини и ста је мене и моје задесило али зелим само истински да те поздравим.Зив и здрав био!

Name

Емир

16.03.2017 19:35

Вуцицу с а ти цаст људи било свега и свацега нико те немозе заборавит али имамо дјецу која требају боље да зиве него ми ове насе политицке водје су ту да нас пљацкају вуциц је србију унаприједио а наси босну уназадили босна и херзеговина је земља и република српска у њој и мени несмета смета њима јер паре добијају да им смета моје зена се бави трговином и најбоље сарадјује са зенама из републике српске са насим увјек проблеми али такав смо ми народ глуп и цорав и глух питам се јадан онај народ за сто изгинусе за кога и за ста смо добили ниста опет цемо на поцетак гдје је све поцело и морат цемо заједно сва три народа

Name

Додо

16.03.2017 19:45

Слазем се,тацно да смо кроз историју били близи него са Хрватима и да смо по менталитету и култури слицнији , требамо једни другима опростити и због будуцности сљедецих покољења направити историјски договор и трајно помирење,

Name

Леко

16.03.2017 20:05

Само стратески споразум са Босњацима,Додик се са Цовицем видја сваки пет дана а овај це га превеслати а сада Босњаци висе нама вјерују него Хрватима.

Name

Босанац

16.03.2017 20:38

Мир, мир, мир....и опет мир, Вучић ради одличан посао нема се ту шта рећи, прошлост заборавити и промијенити није могуће, али будућност мора бити мир, сарадња и суживот. Суживот је миран живот једни поред других, једни са другима, или заједно, зови то како хоћеш. Тренутна ситуација налаже ЈАКУ економску сарадњу, економија је закон свих закона. Уздравље

Name

Мујо

16.03.2017 20:49

Цовјек си Манојло

Name

Ре

16.03.2017 21:19

Манојло, страсно је сто си изгубио сина, и цињеница да тако искрено нудис помирење нама муслиманима и поред губитка најмилијег заиста показује да си велик цовјек. Нека је твом сину лака земља или како ми каземо, рахмет му дуси. Све најбоље, и ми мање висе сви зелимо само помирење, народ није крив и не треба да се сукобљава.

Name

Схадоw

16.03.2017 21:45

Браво! Први пут да цитам паметне коментаре. Тако и треба. Неце нас мрзња хранити.

Name

Шешир Костић

17.03.2017 06:47

@Манојло уз овакве наступе премијера Вућића имаш моје испружене обје руке,и ја сам спреман халалити многе ствари зарад будућности наше дјеце

Name

Бошњак

17.03.2017 07:34

Хрвати су и у рату издали Бошњаке и забили нам нож у леђа кад је било најтеже. Урадит ће то опет кад им буде одговарало. Да Срби и Бошњаци направе стратешки споразум, можда и на нивоу БиХ-Србија, свима би нам боље било. Овако Човић мунта мало Доду, мало Бакета, а највишр добија и опет се жали.

Name

ЉУДИНО МАНОЈЛО

17.03.2017 10:04

Мислим да је досло вријеме да Босњаци и Срби оцисте сваја прљава двориста и крену у добросусједским и пријатељским односом гдје нема нема страха да це неко некога изиграти И сто би рекли у нове радна побједе и бољитак за све.

Name

миле

17.03.2017 10:06

ја сам.изгубио брата од српског народа али сам спреман опростити свима за добробит нас зиви и окренути се будуцности али морамо сви несто подузети да националисте скинемо са власти.

Name

ТразимоРјесењеНеКривце

17.03.2017 17:24

Цхаст свака Манојло, велики људи показују снагу у разумијевању и опрастању. Србе и Босњаке треба да уједињује много тога заједницког. Кад се погледа на Босну из далеке Канаде, тек се тада види да смо само за 'длаку' разлицити.

Name

ре Манојло

18.03.2017 12:09

Аферим Манојло, немам ријечи како да се изразим, само велики људи су спремни праштати, опростити савјетују све вјерске Књиге, опростити је узвишено стање, немам ријечи. Све најбоље теби и твојим најдражим, живио.

Name

Мислим-Ман

19.03.2017 11:00

Манојлу хвала за коментар. Жао ми је сто си изгубио то што ти је највише у животу значило. Па људи који су изгубили, који су сиротиња и које систем дере ни не мрзе. Мрзе само они који су заједљиви, шкрти, поводљиви, не људи, погани, нерадници и сви који мисле да им треба неко нешто поклонити или да им са небеса стигне... 1000 пута сам рекао, тих је 10 -15% у свим народима свијета па и код нас је исто. Већина људи су људи јер је то тако Бог дао. Поздрав и здравље нек вас чува, све остало Бог да према заслугама

Name

Нено

16.03.2017 18:21

Па да се једном крене испочетка, ако је искрен договор. Да не буде данас договорено а сутра то не вази као низ пута до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мехмед

16.03.2017 18:55

Вуциц је миротворац ако нема скривених намјера

Name

Ре нено

16.03.2017 18:58

Надам се да то мислис на обострано непостивање...

Name

Ре

16.03.2017 21:22

Свакако

Name

Брцак

17.03.2017 09:00

Браво за коментар!

Name

Бораx рс

16.03.2017 18:37

Немој само са Додиком да се видјас јер је кокосар и сигурно цес победити у 1 кругу. Спаси српски барод у рс од лоповске власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

16.03.2017 18:40

ИМАМО САНСУ СА ВУЦИЦЕМ И ЗВЗДИЦЕМ НАПРАВИМО УЈЕДИЊЕНЕ ДРЗАВЕ И ДА УКЛОНИМО БАКИРА ЦОВИЦА И ДОДИКА ПОД ХИТНО ИМА ЈОС ПОТЕНЦИЈАЛА ЗАА БОГАТО ЗИВЉЕЊЕ НАРОДА БЕЗ ОВИХ ЛОПОВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.03.2017 19:15

Чији је кадар Звиздић?

Name

Боза

16.03.2017 18:52

Све ово је смислио Вуцицев тим за предстојеце изборе у Србији. Велики водја у великом походу. А блесави народ упорно сиса весла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недељко

16.03.2017 21:08

Требо је неко и смислити и имати велика м... да овако несто изговори јавно. Ста ту има лосе да народ зиви и ради

Name

Ре Бозо

16.03.2017 23:24

Сто за кампању не смисле несто добро и Додиков и Бакиров тим него само свадје и јад док се они богате!? Дабогда нама сви радили као Вуциц.

Name

Песимиста

16.03.2017 18:55

Прави господари рата и мира су далеко одавде.На овим просторима мир це да траје само до поцетка новога рата.У овоме задњем рату су ратовали сви против свих,о цему ми прицамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

16.03.2017 23:57

На свим просторима це "мир да траје само до поцетка новог рата" а не само на овим :)

Name

ибро

16.03.2017 18:58

Дај бозе да се ујединимо ал док је Бакета Доде нема помирења јер обојица морају у ћорку и зато нас дрзе у завадји

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрач

17.03.2017 07:46

Људи садашњим вођама , њиховим министрима и посланицима ово не одговара јер ће их обухватити истраге и мораће у затвор , Мора ће напустити земљу, држава им отети имовину, зато и пале ватру и сипају бензин недају да се стиша......

Name

Миле

16.03.2017 19:19

То је нови Тито смирен паметан Цовјек сад само Треба скинути криминалце косто је Д´´ик и Ц´´виц тосу нај виса Мафија сто је икад бог дао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

16.03.2017 19:55

Напокон много лијепих коментара са сви страна и много ме радује и поздрав за све Србе Босњаке Хрвате и остале мањине

Name

ХРГАЉ

16.03.2017 19:48

Вуцицу свака ти је на мјесту. помирње је права ствар,одатле се И поциње . остало це доци на своје мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

16.03.2017 20:32

Апсолутно се слазем да једимо мир и добри односи измедју срба и босњака могу да нас унапреде да зивимо нормално и да се висе не убијамо, вала доста је било мрзње и смрти, окренути нову страницу јер толико смо сви ми слицни и блиски да нисмо свјесни, зао ми је свих зртава прослог рата, зато памет у главу због будуцих покољења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.03.2017 21:21

Поздрав и свако добро из ФБиХ. Људи се дијеле на добре и лосе, поздрављам сваки напор ка миру и благостању свију.

Name

Ре

16.03.2017 21:26

Јесте тако је,али додик нас завадјава.Њему БН треба да достави ове коментаре па нек види да се народ слаже а да није онако како он каже.

Name

Коначно

16.03.2017 21:38

Имам прилику да видим нормалне коментаре добрих и поштених људи каквих има још пуно у БИХ. Тако је људи- дајте да се окренемо будућности наше дјеце и економији, а не сукобима и сл.глупостима. Треба нам мало компромиса и воље за помирењем и опраштањем. Лопове (Додик, Бакир и Човић) склонити с власти и процесуирати. Напријед за боље сутра наших потомака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хакија М.

16.03.2017 22:25

Нема људи помирења док се јарани и злотвори на стрпају у хапсану.А то су Бакир.Милорад и Цовиц.Кад они буду у Зеници може нешто и бити од нас вако никад.

Name

Ре хакија

17.03.2017 07:21

Срби су похапсили своје а ви своје велицате у хероје и о каквом братству јединству прицамо а сутра да осуде прица или Дудаковица и ти БИ ИСО на протесте.

Name

Ре

17.03.2017 11:17

Окретали су СЕ срби безброј пута муслиманима и прузили им руку Али оно ниси никад били истински окренути према нама и ови сад сто пису је само Јос један покусај лицемјерства увијек су били на страни непријатеља србског народа и запамти опет це.

Name

труе

16.03.2017 22:38

Канцеларија наредила да сви буду добри,треба послушник побиједити, а послије по старом Ммф овој балканској багри а ти народе врацај поскупи гориво струју смањи плате радницима да би се могао враћати кредит,све само да се буде на власти. Нико нема неки план развоја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бихац

16.03.2017 22:53

Браво за коментаре!!!!Срби из Босне И Босњаци су најбољи људи на свијету бас су исти по нарави а нароцито по хумору!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

додиковац

17.03.2017 04:50

У заблуди је свако они који подрзава Додика народе опаметисе .Ја сам га подрзавао док су радиле српске фирме кАД ЈЕ КРЕНУО У ПЉАЦКУ И МЕНЕ ЈЕ ОПЉАЦКО ОПЉЦКА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ НЕМА КАЗНЕ БЕЗ КОНСФИКАЦИЈЕ ИМОВИНЕ ЊЕГА И ЊЕГОВИХ ЈОС И ОВЕ ИЗБОРЕ МОЗЕ КУПИТИ И КУПИЦЕ А ОНДА СЛЕДИ ЗЕСЦА КНФРОНТАЦИЈА У РС ТО ВАМ ПРОГНОЗИРА ПРОФ СОЦИОЛОГИЈЕ ИЗ ДОБОЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недзад

17.03.2017 06:50

Драги Срби и Босњаци преко Дрине. У Србији Срби и Босњаци зиве без икаквих проблема. Сви проблеми који се тицу власти ресавају се у Београду. Зелим да Вам поруцим да зло које се десило мора бити опомена за будуцност. Сузе Српске мајке исто боле као и сузе мајки Босњака.. Босњаци морају да схвате да и они сносе део кривице за то зло и да морају са Србима да граде будуцност, као и да би РС постојала и да није било рата јер Срби имају право ма то. С друге стране, Срби из РС морају да се окрену ка Сарајеву и да све своје проблеме ресавају у Сарајеву. Драги моји сви, како реце покојни премијер Дјиндјиц ``Сресцемо се тамо у будуцнисти" ! Ми Босњаци зелимо градити Србију јер је то наса зwмља и нама Срби не сметају јер смо исти! Срби у Босни, градите Босну јер тако зидате и јаку Србију, тј. градите јос једну своју дрзаву. Босна је мајка свих! Будуцност васе деце мора бити у Босни. Насе у Србији! Зато и једни и други наси преко Дрине тразите лидере који промовису заједницки зивот, постење и људскост а презиру национализам и злоцине и злоцинце. Зиви били!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виола

17.03.2017 06:56

гледам коментаре и чудом се чудим. неки тамо Додик је разлог што постоји тензија између срба и муслимана тј.од 1993 бошњака. неће бити да је тако. драги сусједи сваку сте историјску шансу да нам забијете нож у леђа искористили. сваки пут сте били на страни наших непријатеља. баш сваки пут су срби лоши момци. са вама треба у миру али никада више као браћа. ви сте сусједи који нас не воле и нисте нам пријатељи. и у томе нема никакве улоге једне сеоске лопурде из Лакташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

17.03.2017 10:33

Виола ти мешаш појмове народа и политичара.Српски и Бошњачки и Хрватски политичари су под влашћу Енглеза и народ се ту не пита ништа,како енглези одлуче тако ови политичари спроводе тако је било тако ће и бити док год смо колонија В.Британије.Обичан народ у Србији и БиХ нико не пита низашта они су само споредни фактор...Како им нареди Брисел,Вашингтон и Лондон политичари ће тако спроводити и њихову одлуку нико и никад не може да спречи,промени или пак да заустави,НИКО.НОБОДY!

Name

виола

17.03.2017 12:49

Драгутине више бих волио да си ти управу него ја. Значило би то да се народи воле или барем елементарно постују. Уствари реалност је да се нити воле а нити постују. Нису политицари могли засијати сјеме мрзње, а јос мање енглези. Дубоко је то у нама. И у њима И у нама. У њима јер су продали вјеру за вецеру у нама јер су нас њихови заститници отомани масакрирали намуцили И сломили за вјек вјекова, па сад умјесто да смо средње развијена европска дрзава ми имамо брадате кретене скрацених ногавица.

Name

Леко

17.03.2017 19:48

Виола пуна си мрзње сто се види у твојим коментарима,зивим и радим са тим људима од 98 године а прије тога сам био војник РС и никад нисам цуо и никада ми нико није рекао рузну рец,послом којим се бавим идем и у хрватска мјеста гдје ме називају цетниким и потурицом е због тога висе волим босњаке.

Name

Виола

17.03.2017 06:59

И нису нама ни Хрвати пријатељи. сигурно су већи и опаснији у својим лошим намјерама,али Бог вам дао манимо се и Бошњака не заваравајмо се. До прије 5 дана су хтјели да се туже са Србијом око геноцида а кад су добили по носу сада мало подвили реп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.03.2017 07:22

Није тачно,проблем је био процедуралне природе,а злочини остају и даље који су окарактерисани као геноцид српских снагаа.

Name

Озрен

17.03.2017 07:09

Знаци опет братство јединство и вјероват у несто немогуце и цекат следеци покољ моји срби никад СЕ дозвати памети а толико пута сте платили високу цјену зог браства јединства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

17.03.2017 07:11

Да БИ СЕ све ови остварило и постигло братство јединство једино рјесење је сви гласати за Фикрета Абдица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биг Данијел

17.03.2017 07:24

МИР!МИР!МИР!МИР!МИР!МИР!МИР! И само МИР! Треба се уважавати и поштивати и мислити на своју дјецу и свима ће бити боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

17.03.2017 07:40

Ја сам Србин,моји непријатељи нису Муслимани и Хрвати.Моји непријатељи су Срби,лопови и отимаци !Српски политицари који краду и отимају МОЈЕ . Треба неко да ме саље на мајевицу, на Тузлу ?! Нема сансе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МРСИЦ

17.03.2017 08:20

Бијесни и злоцасти Хрвати су криви за све,а од дрзаве сте им направили кифлу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор за виолу и озрен (немања)

17.03.2017 08:44

АЛО ЉУДИ ПА СТА ТРЕБАМО ЗИВЈЕТИ КАО ДИВЉАЦИ И ПЕЋИНСКИ ЉУДИ. СТА ВАМ ЈЕ ВИСЕ, О ЦЕМУ ПРИЦАМО??? ДО КАДА ЦЕМО ГЛЕДАТИ УНАЗАД???? ОД ТЕ РЕТРО ПОЛИТИКЕ ЗИВЕ ДОБРО САМО ГУЗОЊЕ, А НАРОД СЕ МАХОМ РАСЕЉАВА И ОДЛАЗИ НА ЗАПАД, И ТО ИЗ РЕДА СВА ТРИ НАРОДА. ЗА 20 ГОДИНА ОВДЈЕ НЕЦЕ ИМАТИ КО ДА ЗИВИ, ПА АКО НЕМА НАРОДА НЕЦЕ НАМ ТРЕБАТИ РЕПУБЛИКА СРПСКА НИ БИХ. ЗАТО ПАМЕТ У ГЛАВУ ПРУЗИМО РУКУ ЈЕДНИ ДРУГИМА НЕ ГЛЕДАЈМО СТА ПОЛИТИЦАРИ РАДЕ, ОНИ ДИЗУ ТЕНЗИЈЕ МЕЂУ СРБИМА И БОСЊАЦИМА ДА БИ ОПСТАЛИ НА ВЛАСТИ И ДА БИ И ДАЉЕ НЕСМЕТАНО ПУНИЛИ СВОЈЕ ДЗЕПОВЕ. САМО САВЕЗ СА БОСЊАЦИМА МОЗЕ ЗА ОБА НАРОДА ДОНИЈЕТИ ТРАЈНИ ПРОСПЕРИТЕТ И ЗАУСТАВИТИ ЕГЗОДУС ОМЛАДИНЕ СА ОВИХ ПРОСТОРА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

виола

17.03.2017 15:15

Засто пецински људи? Па бас пецински људи увјек понављају исту греску док им не додје главе. Немају везе босњаци са лосом ситуацијом у економији. Има висе фактора а један од озбиљнијих је И лазљива И крадљива власту у Републици, али да це бити боље ако се слиземо са босњацима, ма дај пустите ту супљу прицу. Наси су нам претци оставили у насљедје то глибаво братство И јединство па на првом цоску сви се разбјезали од нас као да смо ми сугави. Е сад треба свако у своје двористе И своју прицу, они нека крате ногавице И окрецу се Турској а ми цемо тамо гдје припадамо И гдје смо припадали прије него су отомани стигли, назад у насу европску куцу.

Name

симо

17.03.2017 09:00

Па ста цемо Озрене и Виола србовати, хлеба немати. Људи махом безе из Српске. То се мора зауставити. Ја сам за помирење и пакт са муслиманима тако је требало бити и деведесетих година, али њихово руководство је слусало празна обецања устаса. Устасе нису пријатељи ни нама ни муслиманима. Добар си само док им требас и ајд здраво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виола

17.03.2017 15:11

Ко је помињао србовање брате. Мислим да насем одусевљењу са неким бошњацима тј.муслиманима нема мјеста. Наравно да треба живјети у миру. Наравно да треба похапсити лопине, поготово оне сељацке повкварене, али хеј вриједја здрав разум прича ајде склони Додика па це бити боље. Коме боље, како боље? Јесмо ми геноцидаси из републике сумске или у најбољем слуцају РС. Ни име нам неце да изговоре И сада неко са њима хоце пакт. Сада кад су они у дефанзиви, кад су од Суда правде попили педалу, када се поциње успостављати какав такав баланс у свијету. Мој закљуцак је да цемо из те лазне љубави најгоре ми проци.

Name

Леко

17.03.2017 19:56

Па ко су нам пријатељи у окрузењу,мозда црногорци или хрвати или мозда албанци,мозда мадјари који цекају своју прилику или мозда бугари који никада нам неце заборавити други св.рат узмедју њих мислим да су босњаци или босанци најискрени и најслицнији нама а много их зиве у србији.Не треба стварати никакво браство и јединство ни са ким али морамо имати пријатеља у региону

Name

виола

17.03.2017 20:36

Не резонујес лосе И углавном си управу сто си навео око окрузења, ипак мислим да боље пријатеље моземо стварати од нпр. Словенаца који су до прије ратова 90тих били велики чак И србофили, па онда зашто не И од Македонаца, имамо исте непријатеље, па ту су И Румуни, Грци Италијани, огроман број Пољака...има народа који никада нису упрљали руке српском крви И то нам могу бити пријатељи. У БиХ нема ни пријатеља ни браће. Али ви како хоћете ја ово посматрам из далека.

Name

Ре Виола

18.03.2017 20:42

Цињеница да посматрас из далека показује да немас појма. Муслиман сам и зивим у Босни, додји овдје зиви с нама па онда паметуј ко с ким мозе или не мозе. Ја са Србима могу лијепо зивјети, а ти ако не мозес са нама теби на стету.

Name

Михајло Михајловиц

17.03.2017 10:23

Ја сам да се србује и даље. Не могу замислити ста би друго радио када би престао србовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срдјан

18.03.2017 10:59

Ко задњи изадје нек угаси светло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

18.03.2017 11:54

Срби и Босњаци да зиве у миру,а они који су Босну бранили јос давне 1463.године на целу са Стјепаном Томасевицем.Ста цемо са њима?Стјепанови потомци нека иду у избјеглиство.За мање од 600 годиа освајаци уз помоц Турске овладасе Босном.Залосно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сенад Босњак

05.07.2018 04:06

Нисмо ми једини народи који су се тукли,па се данас постују и солидно зиве,ја сам са 17г.отисао у рат,нагледао се страхота,треба изаци из тог зацараног круга а политицаре на сметљисте историје!

ОДГОВОРИТЕ