Мини прича: Тим који је тако лако вољети...!

Дани славе и уживања у Монте Карлу. . .

Фудбал 17.03.2017 | 00:00
Мини прича: Тим који је тако лако вољети...!
Пре само осам дана Француска је била завијена у црно! Након што је демолиран на Ноу Кампу тамошњи медији осули су и дрвље и камење на Пари Сен Жермен.

“Како почети? Којим речима описати ову спектакуларну празнину, ову рушевину, срамоту...?“, питао се Доминик Северак на почетку извештаја у Паризјену.

“Упозорите све ПСЖ-ове играче: Ових 6:1 ће их прогањати до краја живота“, био је један од наслова уЛ'Екипу. Уредник Венсан Дулук овако је писао: “Пари Сен Жермен је постао глобални симбол пораза“.

А онда после мање од десет дана Француска велича Монако! Дечурлија из Кнежевине учинила је да тамошњи медији, али и навијачи, потпуно забораве црну ПСЖ-ову среду. Победом од 3:1 и елиминацијом моћног Манчестер Ситија лидер Лиге 1 озарио је лица готово свих Француза заљубљених у фудбал, па игру момака са стадиона Луј ИИ величају и париски листови, иако је Монако највећи ривал Пари Сен Жермену у борби за титулу.  

Под насловом "Бриљантно" уредник Л'Екипа узбуђено пише о победничком менталитету Монакових фудбалера: "Та екипа има педигре, млада је и неустрашива. Има нападаче који могу да се бране и дефанзивце који нападају. То је тим који је тако лако волети".  

Килијан Мабапе у већини листова заузима централно место, али пхвале стижу и на рачунФабиња, Бакајокоа, Лемара... Углавном сви констатују да Дидије Дешан није имао куд и да је позивање Лемара, Сидибеа, Мбапеа и Мендија у репрезентацију било неизбежно. 

Сјајна издања Монака ове сезоне у Лиги шампиона учинила су да готово цела Европа чује за неке играче који су до јуче били скоро па анонимуси. Логично, цена тих играча скочила је у небеса и тек ће скакати. Можемо само да замислимо каква нас паклена летња пијаца чека, када Кнежеви "изложе" све оно чиме располажу. 

А замислите још ако догурају до самог краја у Лиги шампиона овес езоне?

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар