Mini priča: Tim koji je tako lako voljeti...!

Dani slave i uživanja u Monte Karlu. . .

Fudbal 17.03.2017 | 00:00
Mini priča: Tim koji je tako lako voljeti...!
Pre samo osam dana Francuska je bila zavijena u crno! Nakon što je demoliran na Nou Kampu tamošnji mediji osuli su i drvlje i kamenje na Pari Sen Žermen.

“Kako početi? Kojim rečima opisati ovu spektakularnu prazninu, ovu ruševinu, sramotu...?“, pitao se Dominik Severak na početku izveštaja u Parizjenu.

“Upozorite sve PSŽ-ove igrače: Ovih 6:1 će ih proganjati do kraja života“, bio je jedan od naslova uL'Ekipu. Urednik Vensan Duluk ovako je pisao: “Pari Sen Žermen je postao globalni simbol poraza“.

A onda posle manje od deset dana Francuska veliča Monako! Dečurlija iz Kneževine učinila je da tamošnji mediji, ali i navijači, potpuno zaborave crnu PSŽ-ovu sredu. Pobedom od 3:1 i eliminacijom moćnog Mančester Sitija lider Lige 1 ozario je lica gotovo svih Francuza zaljubljenih u fudbal, pa igru momaka sa stadiona Luj II veličaju i pariski listovi, iako je Monako najveći rival Pari Sen Žermenu u borbi za titulu.  

Pod naslovom "Briljantno" urednik L'Ekipa uzbuđeno piše o pobedničkom mentalitetu Monakovih fudbalera: "Ta ekipa ima pedigre, mlada je i neustrašiva. Ima napadače koji mogu da se brane i defanzivce koji napadaju. To je tim koji je tako lako voleti".  

Kilijan Mabape u većini listova zauzima centralno mesto, ali phvale stižu i na računFabinja, Bakajokoa, Lemara... Uglavnom svi konstatuju da Didije Dešan nije imao kud i da je pozivanje Lemara, Sidibea, Mbapea i Mendija u reprezentaciju bilo neizbežno. 

Sjajna izdanja Monaka ove sezone u Ligi šampiona učinila su da gotovo cela Evropa čuje za neke igrače koji su do juče bili skoro pa anonimusi. Logično, cena tih igrača skočila je u nebesa i tek će skakati. Možemo samo da zamislimo kakva nas paklena letnja pijaca čeka, kada Kneževi "izlože" sve ono čime raspolažu. 

A zamislite još ako doguraju do samog kraja u Ligi šampiona oves ezone?

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar