Видео: Од "судија мајмуне", до "судија мајсторе"! Амери још уче правила фудбала!

Мађарски фудбалер српског порекла Немања Николић постигао је први гол у МЛС лиги, који је направио пометњу.  Сви су помислили да је реч о великом судијском пропусту, али је успорен снимак показао да је Кевин Стот донео исправну одлуку.

Фудбал 18.03.2017 | 09:00
Видео: Од "судија мајмуне", до "судија мајсторе"! Амери још уче правила фудбала!
Фудбалер Чикаго Фајера био је стрелац у тријумфу тима Вељка Пауновића над Реал Салт Лејком 2:0, после једне поприлично бизарне ситуације.

Момак пореклом из Сенте налазио се десетак метара у офсајду када је добио лопту, а док су противнички играчи и помоћни судија махали да је незодвољена позиција, главни арбитар је само одмахнуо руком, а Николић је рутински затресао мрежу Ника Риманда.

Јавност и навијачи су осули дрвље и камење на арбитра Кевин Стота, али су после прегледаног снимка вероватно схватили колико су погрешили.

Испоставило се да је играч Салт Лејка Стивен Сандеј "додао" лопту Николићу пре него што је успео да га проигра његов саиграч, који је већ био "затегао" ногу.

И нас је прво гледање снимка преварило...

Помислили смо да сличне грешке можемо видети само у Суперлиги Србије, где је судијама офсајд чак и када се играч налази на својој половини, али смо онда схватили да је реч о одличној одлуци арбитра да дозволи наставак акције и омогући Немањи Николићу да постигне гол.

Стот је приметио да пас према мађарском репрезентативцу српског порекла није дошао од саиграча, већ фудбалера одбране. Сви су се бунили, али је судија био уверен у исправност одлуке коју је донео у делићу секунде.

Чикаго је победио Солт Лејк 2:0, а гости, ипак, нису имали право да се жале.

Посебно занимљиво било је запажање новинара Мета Џенкинса.

"Да сам власник неке фарме, уложио бих и њу да је реч о офсајду. Толико смо урлали на судију да смо сигурно преплашили децу, а да се пас још крије у свом скровишту. Жао нам је", стоји у тексту новинара портала "Тхе18.цом".

Мет је искористио могућност и извинио се Стоту.

"Овај текст морам да почнем извињењем. Судија је геније. Несхваћен у своје време или барем 15 до 30 секунди после гола. Браво", подвукао је Џенкинс.

"Било је тешко одмах видети јер је био иза Мајкла де Леува и још једног играча, али је мени ситуација била јасна. Само сам се препао да судија неће видети и да ће свирати офсајд, јер је линијски то сигнализирао. Када сам видео главног да само показује да се настави игра, био сам сигуран да је добра лопта", рекао је Николић.

Он је зимус прешао из пољске Легије у тим Вељка Пауновића, а ово му је био први погодак у Чикагу.

"Моја прва утакмица на Тојота Парку и први гол за прву победу. То је дивно. Очекивао сам ово. Наравно, после 1:1 у првој утакмици било је битно да ово победимо, како би тај бод био важан", рекао је мађарски репрезентативац.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар