Video: Od "sudija majmune", do "sudija majstore"! Ameri još uče pravila fudbala!

Mađarski fudbaler srpskog porekla Nemanja Nikolić postigao je prvi gol u MLS ligi, koji je napravio pometnju.  Svi su pomislili da je reč o velikom sudijskom propustu, ali je usporen snimak pokazao da je Kevin Stot doneo ispravnu odluku.

Fudbal 18.03.2017 | 09:00
Video: Od "sudija majmune", do "sudija majstore"! Ameri još uče pravila fudbala!
Fudbaler Čikago Fajera bio je strelac u trijumfu tima Veljka Paunovića nad Real Salt Lejkom 2:0, posle jedne poprilično bizarne situacije.

Momak poreklom iz Sente nalazio se desetak metara u ofsajdu kada je dobio loptu, a dok su protivnički igrači i pomoćni sudija mahali da je nezodvoljena pozicija, glavni arbitar je samo odmahnuo rukom, a Nikolić je rutinski zatresao mrežu Nika Rimanda.

Javnost i navijači su osuli drvlje i kamenje na arbitra Kevin Stota, ali su posle pregledanog snimka verovatno shvatili koliko su pogrešili.

Ispostavilo se da je igrač Salt Lejka Stiven Sandej "dodao" loptu Nikoliću pre nego što je uspeo da ga proigra njegov saigrač, koji je već bio "zategao" nogu.

I nas je prvo gledanje snimka prevarilo...

Pomislili smo da slične greške možemo videti samo u Superligi Srbije, gde je sudijama ofsajd čak i kada se igrač nalazi na svojoj polovini, ali smo onda shvatili da je reč o odličnoj odluci arbitra da dozvoli nastavak akcije i omogući Nemanji Nikoliću da postigne gol.

Stot je primetio da pas prema mađarskom reprezentativcu srpskog porekla nije došao od saigrača, već fudbalera odbrane. Svi su se bunili, ali je sudija bio uveren u ispravnost odluke koju je doneo u deliću sekunde.

Čikago je pobedio Solt Lejk 2:0, a gosti, ipak, nisu imali pravo da se žale.

Posebno zanimljivo bilo je zapažanje novinara Meta Dženkinsa.

"Da sam vlasnik neke farme, uložio bih i nju da je reč o ofsajdu. Toliko smo urlali na sudiju da smo sigurno preplašili decu, a da se pas još krije u svom skrovištu. Žao nam je", stoji u tekstu novinara portala "The18.com".

Met je iskoristio mogućnost i izvinio se Stotu.

"Ovaj tekst moram da počnem izvinjenjem. Sudija je genije. Neshvaćen u svoje vreme ili barem 15 do 30 sekundi posle gola. Bravo", podvukao je Dženkins.

"Bilo je teško odmah videti jer je bio iza Majkla de Leuva i još jednog igrača, ali je meni situacija bila jasna. Samo sam se prepao da sudija neće videti i da će svirati ofsajd, jer je linijski to signalizirao. Kada sam video glavnog da samo pokazuje da se nastavi igra, bio sam siguran da je dobra lopta", rekao je Nikolić.

On je zimus prešao iz poljske Legije u tim Veljka Paunovića, a ovo mu je bio prvi pogodak u Čikagu.

"Moja prva utakmica na Tojota Parku i prvi gol za prvu pobedu. To je divno. Očekivao sam ovo. Naravno, posle 1:1 u prvoj utakmici bilo je bitno da ovo pobedimo, kako bi taj bod bio važan", rekao je mađarski reprezentativac.



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar