Миливојевић: Кристал Палас би био шампион у Грчкој!

Српски фудбалер Лука Миливојевић изнео је поређење Премијер лиге и грчке Суперлиге који се неће свидети навијачима његовог доскорашњег тима Олимпијакоса.

Фудбал 17.03.2017 | 20:30
Миливојевић: Кристал Палас би био шампион у Грчкој!
Везиста Кристал Паласа је рекао да би изборе опстанак у елитном рангу енглеског фудбала био једнак освајању титуле шампиона Грчке.

Миливојевић је био један од кључних играча Олимпијакоса у последњих неколико сезона, а у Палас је стигао крајем јануара за 15 милиона евра.

"У Србији сам се две године борио за опстанак са Радом, али нисам играо много у том периоду. У трећој сезони сам почео да играм и били смо четврти и квалификовали се за Европу. У свим осталим клубовима (Црвена звезда, Андерлехт, Олимпијакос) у каријери сам се борио за титулу. Али је Кристал Палас много јачи тим од њих. Палас би у Грчкој био као Олимпијакос. Овде је много јаче такмичење, доста је сличних екипа", рекао је Миливојевић.

Палас је тренутно 17. у Премијер лиги, има бод више и утакмицу мање од најближег тима из зоне испадања Хал Ситија, десет кола пре краја сезоне.

"Мораш бити максимално концентрисан. Свака мала грешка ће бити кажњена. Мораш бити опрезан. Због тога ће опстанак у лиги бити једнак титули. Овде је фудбал потпуно другачији. Много користимо Кристијана Бентекеа, слично раде и други тимови, на пример Стоук са Питером Краучом. У Олимпијакосу смо имали најјачи тим, па смо већи део времена ми имали посед и градили сваки напад. Али нисам изненађен, често сам гледао утакмице ПЛ. Знао сам шта ме чека", закључио је Миливојевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар