Бакир "сања" нову тужбу против Србије

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић истакао је да је могућа нова тужба БиХ против Србије за геноцид те да “све док постоји суд, наново се може покренути процес у односу на оно што се дешавало. ”

Босна и Херцеговина 16.03.2017 | 11:12
Бакир "сања" нову тужбу против Србије
Он је синоћ за телевизију “Хајат” истакао да је знао да ће након подношења захтева уследити криза, али од истине не може одустати.

- Судови раде споро и темељито, а одговор на захтев за ревизију пресуде у случају БиХ против Србије стигао је врло брзо. Зато је брзином одговора који је стигао из Међународног суда негативно изненађен. Нема, каже, тог патриоте, Бошњака, који не би покушавао колико год може истрајати у борби за истину – додао је Изетбеговић.

Он је истакао да све док постоји суд, наново се може покренути процес у односу на оно што се дешавало.

Коментаришући обраћања Александра Вучића, у којима он потенцира рад на миру и стабилности, Изетбеговић каже да је од њега очекивао више.

- Није, каже, довољно само говорити, потребно је и нешто конкретно урадити. Ако ћемо говорити о миру и стабилности, онда треба Додика зауставити кад крене у немир и нестабилност - сматра Изетбеговић. Додаје да Вучић, ипак, у оваквој ситуацији делује на добар начин на смиривање тензија. А на питање хоће ли Вучићу понудити да размене ципеле како би се боље разумели, Изетбеговић одговара:

- Мало превелик број носи за мене, ја мислим, али знамо се дуго. Било је ту жеље и с моје и с његове стране да интензивније радимо на помирењу два народа.  Многе ствари су се отеле и мени и њему – истакао је Изетбеговић.

Изетбеговић је прокоментарисао и састанак премијера западног Балкана који се одржава сутра у Сарајеву. Пред земљама региона су, каже, тешки изазови, али од самита очекује само добро, јер су дијалог и боље разумијевање управо оно што нам је потребно.

На изјаву Драгана Човића да се он није залагао за ревизију, јер се бојао да иста таква тужба једног дана не би била из Сарајева упућена према Хрватској, Изетбеговић каже како га чуди Човићева изјава, јер таквих интенција није било.

- Такве ствари не треба потцртавати, јер се наново отвара пандорина кутија онога што је Хрватска урадила у БиХ - додаје Изетбеговић.

Он у том контексту посматра и најављене тужбе против генерала тзв. Армије БиХ пред хрватским судовима и каже: “Ја мислим, чак и да је ово што су ова удружења хрватских ветерана ових дана урадила па желе процесуирати бх. генерале и борце пред хрватским судовима, такође на линији тог једног наивног приступа, који може само испровоцирати оно што не треба Хрватима у БиХ”.

(Блиц)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

комедија

16.03.2017 10:39

Људи овај је луд ко струја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

16.03.2017 11:32

Ово је, освједочено стотинама пута, болестан човјек! Али, сигурно је да би се та болест далеко мање манифестовала да нема унисону подршку муслиманске назови елите и, што је далеко израженије, обичног народа, којег је његов бабо увукао у рат без икаквог рационалног разлога, па данас кмече и на најпокваренији начин изигравају жртве, као да у осталим народима нема погинулих, све због њихове "суверене Босне", која, не само да није то, него је уопште и нема, захваљујући Алији, Бакиру и њиховим исламским екстремистима.

Name

Трагедија

16.03.2017 12:18

Није он луд, Срби су луд народ, а посебно они који вјерују Бакиру и његовој политици и заједно са њим владају у БиХ. Научимо нешто од других, када је најтеже будимо јединствени. Када смо јединствени не може нам нико ништа, а примјер је период од 1992. до 1996. године.

Name

Рс

16.03.2017 10:49

Баки и екипа могу само сукобе да производе а радна мјеста никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

16.03.2017 10:56

НЕ с... Бакире И теби И баји и оном лопову од хрвата цовицу близи се крај одгуслали сте нико вас висе И не слуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доста мрзње

16.03.2017 10:57

Хајд' не серите висе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

16.03.2017 11:13

Убрзо це сан постати јава,која це вас изненадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крцко

16.03.2017 11:31

Нова тузба "БиХ" против Србије ?Па цини ми се да ми имамо рампу за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саале

16.03.2017 11:39

након 10 година, истице могуцност подносења тог захтјева, друга ствар је сто се не мозе два пута тужити,знаци запоцети нови процес и треца ствар никад али никад то Срби у инстутуцијама неће подржати а видимо ни Хрвати ПРИЦА ЗА МАЛУ ДЈЕЦУ,ГЛУПОСТИ НА КОЈЕ СЕ НЕ ТРЕБА ОБАЗИРАТ говорим ово као припадник бошњаћког народа,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мартин

16.03.2017 11:41

Има и још један дио ове изјаве који није пренесен, а ја ћу га парафразирати, да " постоји могућност да Председништво БиХ у неком будућем и другачијем саставу поднесе јединствену апелацију Суду за нову ревизију оптужнице против Србије за геноцид у БиХ". Ова реченица и сама изјава да Бошњаци никада неће одустати од тужбе јасно говори да су Изетбеговић и његова странка највећа пријетња за мир и стабилност у БИХ и да их никакво помирење са Србима не занима. Њихов основни циљ је уништење Републике Српске и унитарна Босна са муслиманима као апсолутно већинским становништвом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.03.2017 19:31

Да само Бакир тако мисли?

Name

Блиц++++

16.03.2017 11:47

"Док постоји суд,постоји и шанса за тужбу".......Па,он послије одбијања тужбе треба да сагледа какав је он.....Мој,Бакире....Мој,Бакире.......Мислио сам да си интелигентнији,пошто долазиш из Бошњачког корпуса.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хусо

16.03.2017 12:04

Ма дајте висе ј.......о вас Бакир и тузба.,има ли ста ново .Јесте висе досадни.

ОДГОВОРИТЕ