Успјешна Иванићева посјета Израелу

Један од најсадражајнијих догадјаја током званичне посјете предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића Израелу био је пословни форум у организацији израелског министарства иностраних послова у сарадњи са амбасадом БиХ у тој земљи. Иванићева званична посјета Израелу веома садржајна и успјешна.

Босна и Херцеговина 16.03.2017 | 10:22
Успјешна Иванићева посјета Израелу
На скупу је било 14 директора водећих израелских компанија и међународних корпорација у областима безбједности, ИТ индустрије, канцерогене дијагностике, увоза дрвне прерађевине, водопривреде, пољопривреде, туризма и хотелијерства, те инвестиционих групација. Међу њима, свакако, су предњачили Елбит, Гаон, ЛР, и ГВР.

Иванић је, на отварању форума, представио макро-економске претпоставке и кретања привреде БиХ, фискалне политике и потенцијала привредне сарадње фактора двије земље.

Присутни израелски привредници су представили своја предузећа и изнијели своје виђење модалитета изналажења прихватљивих рјешења реализације релевантних пројеката имајући у виду и регионалну констелацију, као и фазу прикључивања ЕУ.

Посебна пажња је била посвећена компетентним факторима са којима ће потенцијални инвеститори и привредници из Израела остваривати своје иницијативе и контакте.

У форуму су учествовали замјеник генералног директора израелског МИП-а Александар Бен-Цви, шеф Одјељења за Балкан Дан Оријан, амбасадор Израела за БиХ Боаз Родкин, Либерманов савјетник Александар Николић,  и шеф Кабинета бошњачког члана Предсједништва Елвир Чамџић.

Посјетом Палестинској управи, а након састнака са прдсједником Израела Ривлином, премијером Нетанијахуом, предсједавајућим Кнесета Еделштајном, министром одбране Либерманом, излагањем пред Свјетским јеврејским конгресом, те обиласком Хебрејског универитета и састанком са његовим ректором Ашером Коеном и Музеја Холокауста Јад вашем, данас се завршава ова прва и изузетно садржајна и успјешна званична посјета једног предјседавајућег Предсједништва БиХ Израелу.

БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Шта је Игор направио?

16.03.2017 09:33

Шта је Игор Радојичић направио својом посјетом Израелу? Гдје су те инвестиције из Израела?Нема их.Гдје је та сарадња у области туризма између града Бања Луке и Израела? Нема је

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.03.2017 11:28

Дај бозе да било ста корисно видимо и од овога.

Name

ре

16.03.2017 11:45

Игор није био у званичној посјети Израелу. Он је тамо боравио по приватним везама и промуво се по тој локалној израелској конференцији да би направио селфи са неким битним ко буде ту. То се не мође поредети са овом посјетом која је била званична, институционално организована, и на највишем нивоу откако постоје односи БиХ и Израела.

Name

Генерал

16.03.2017 15:27

То је Ливне направио па сада га треба наградити и поклонити му фирму :)

Name

реално

16.03.2017 11:39

Мрени је драго да имамо добре и квалитетне односе са Израелом. Није ово мала ствар да се организује државничка посјета на оваквом нивоу, земљи као што је Израел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

16.03.2017 12:59

Отисо да провјери како се прави зид мозда у скорој будуцности Баја одлуцу да затвори свој тор нема ни овцама унутра а богами ни овцама вани. И онда це мо бити мирни имацемо своју дрзаву са окрузењем.

Name

Генерал

16.03.2017 15:25

Како мислите успјесна? Успио да потроси паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алма Дози

16.03.2017 16:57

Цеститке! Одлицно да и код нас неко.показе иницијативу да се несто уради на плану унапредјења привреде и билатералних односа!

ОДГОВОРИТЕ