Миха би се одушевио с овим потезом...!

Бивши тренер Албаније одвео играче у шест ујутро у фабрику да виде како се ради! Казнене методе за индоленетне фудбалере!

Фудбал 18.03.2017 | 20:30
Миха би се одушевио с овим потезом...!
„Тешко је да устанете свако јутро у четири сата, одете на посао у шест, радите део дан и да немате да платите рачуне на крају месеца. То је тешко. Носити капитенску траку је част и задовољство. Бенаси је срећан момак, као и сви ми у фудбалу“, рекао је Синиша Михајловићпре неколико месеци.

Та његова беседа је била одговор на питање новинара да ли је Ториновом фудбалеру Бенасију тешко због притиска који са собом носи капитенска трака. Михин одговор је гануо многе који сматрају да су фудбалери преплаћени људи који се не сусрећу са тешким изазовима свакодневног живота.

Миха је остао на речима, али је један други тренер пешао на дела. Паоло Трамецани је италијански тренер који предводи са клупе швајцарског прволигаша Лугано. Познат је као бивши помоћник албанског селектора Ђанија де Бјазија којем је био десна рука пре заспослења у Лугану.

Изнервиран односом својих играча у поразу 2:5 од Туна, Трамецани је решио да својим изабраницима на пракичном примеру објасни колико су привилеговани што зарађују бавећи се фудбалом.

Одвео их је у шест ујутро у локалну фабрику да виде како обични радници зарађују и муче се. Он је и раније претио играчима да ће то урадити ако се њихов однос не промени јер не знају шта је скромност, понизност и вредан рад.

У шест часова ујутро, пре него што је фабрика боја и лакова Даваско почела са радом, на паркингу у фабричком кругу је био паркиран аутобус са неиспаваним фудбалерима Лугана. Потом су играчи обишли фабрички погон, упознали се са методама рада, сазнали које је радно време и које напоре изискује рад у фабрици.  А онда су сви враћени у тренинг камп Лугана на јутарњи тренинг.

Председник клуба је само саопштио да су то Трамецанијеве методе и да не жели да се меша у избор свог тренера у којег има поверење.

Паоло Трамецани је бивши фудбалер Интера, Тотенхема и бројних италијанских клубова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар