Miha bi se oduševio s ovim potezom...!

Bivši trener Albanije odveo igrače u šest ujutro u fabriku da vide kako se radi! Kaznene metode za indolenetne fudbalere!

Fudbal 18.03.2017 | 20:30
Miha bi se oduševio s ovim potezom...!
„Teško je da ustanete svako jutro u četiri sata, odete na posao u šest, radite deo dan i da nemate da platite račune na kraju meseca. To je teško. Nositi kapitensku traku je čast i zadovoljstvo. Benasi je srećan momak, kao i svi mi u fudbalu“, rekao je Siniša Mihajlovićpre nekoliko meseci.

Ta njegova beseda je bila odgovor na pitanje novinara da li je Torinovom fudbaleru Benasiju teško zbog pritiska koji sa sobom nosi kapitenska traka. Mihin odgovor je ganuo mnoge koji smatraju da su fudbaleri preplaćeni ljudi koji se ne susreću sa teškim izazovima svakodnevnog života.

Miha je ostao na rečima, ali je jedan drugi trener pešao na dela. Paolo Tramecani je italijanski trener koji predvodi sa klupe švajcarskog prvoligaša Lugano. Poznat je kao bivši pomoćnik albanskog selektora Đanija de Bjazija kojem je bio desna ruka pre zasposlenja u Luganu.

Iznerviran odnosom svojih igrača u porazu 2:5 od Tuna, Tramecani je rešio da svojim izabranicima na prakičnom primeru objasni koliko su privilegovani što zarađuju baveći se fudbalom.

Odveo ih je u šest ujutro u lokalnu fabriku da vide kako obični radnici zarađuju i muče se. On je i ranije pretio igračima da će to uraditi ako se njihov odnos ne promeni jer ne znaju šta je skromnost, poniznost i vredan rad.

U šest časova ujutro, pre nego što je fabrika boja i lakova Davasko počela sa radom, na parkingu u fabričkom krugu je bio parkiran autobus sa neispavanim fudbalerima Lugana. Potom su igrači obišli fabrički pogon, upoznali se sa metodama rada, saznali koje je radno vreme i koje napore iziskuje rad u fabrici.  A onda su svi vraćeni u trening kamp Lugana na jutarnji trening.

Predsednik kluba je samo saopštio da su to Tramecanijeve metode i da ne želi da se meša u izbor svog trenera u kojeg ima poverenje.

Paolo Tramecani je bivši fudbaler Intera, Totenhema i brojnih italijanskih klubova.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar