"Није Погба крив што је мултимилионер"!

Жозе Мурињо поново стао у заштиту Пола Погбе. Претходног лета је Манчестер јунајтед потрошио рекордну суму за трансфер Француза, а коментари да он није оправдао очекивања - жестоко живцирају "Специјалног".

Фудбал 17.03.2017 | 15:30
"Није Погба крив што је мултимилионер"!
Жозе Мурињо је жестоко изнервиран због коментара којим бивши фудбалер, тренери или стручни консултанти описују партије најскупљег фудбалера свих времена - Пола Погбе (24).

Француски везиста се претходног лета вратио на "Олд Трафорд" за суму већу од 100 милиона евра и јасно да су очекивања била велика. Још тада су неки упозоравали да је Манчестер јунајтед потрошио велику суму новца на фудбалера чији учинак не може да се види кроз велики број голова или асистенција, а чини се да после сваке лоше партије "ђавола", каква је била она против Челсија у ФА Купу, почну приче о исплативости трансфера Пола Погбе.

Нарочито оштри су били стручни консултанти које је "Специјални" жестоко критиковао.

"Чини ми се да завист појединаца све више излази на површину и тога се бојим, посебно за наредне генерације. Није Погба крив што неки стручни консултанти на имају проблема са својим животима, па им је потребан сваки динар да би преживели...", казао је Мурињо на конференцији уочи меча са Ростовом у Лиги Европе.

Истакао је да се диви Погби и његовој породици која је морала да храни три сина и да брине о њиховим каријерама, али да га одуешевљава Пол који је већ у младости морао да доноси тешке одлуке са којима се многи старији нису суочавали.

"Да, он је мултимилионер, али није његова кривица што зарађује и по десет пута више него што су у прошлости добијали неки веома добри фудбалери", казао је Мурињо.

Пол Погба је ове сезоне одиграо 40 мечева за Манчестер јунајтед и забележио седам голова и пет асистенција, али као да Мурињо још није нашао праву улогу за њега.

"Када је у питању његова игра, ја сам веома задовољан. И цео клуб је задовољан... Добра ствар код његове личности је што га боли уво шта други причају о њему", закључио је Португалац свој монолог о најскупљем играчу света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар