"Nije Pogba kriv što je multimilioner"!

Žoze Murinjo ponovo stao u zaštitu Pola Pogbe. Prethodnog leta je Mančester junajted potrošio rekordnu sumu za transfer Francuza, a komentari da on nije opravdao očekivanja - žestoko živciraju "Specijalnog".

Fudbal 17.03.2017 | 15:30
"Nije Pogba kriv što je multimilioner"!
Žoze Murinjo je žestoko iznerviran zbog komentara kojim bivši fudbaler, treneri ili stručni konsultanti opisuju partije najskupljeg fudbalera svih vremena - Pola Pogbe (24).

Francuski vezista se prethodnog leta vratio na "Old Traford" za sumu veću od 100 miliona evra i jasno da su očekivanja bila velika. Još tada su neki upozoravali da je Mančester junajted potrošio veliku sumu novca na fudbalera čiji učinak ne može da se vidi kroz veliki broj golova ili asistencija, a čini se da posle svake loše partije "đavola", kakva je bila ona protiv Čelsija u FA Kupu, počnu priče o isplativosti transfera Pola Pogbe.

Naročito oštri su bili stručni konsultanti koje je "Specijalni" žestoko kritikovao.

"Čini mi se da zavist pojedinaca sve više izlazi na površinu i toga se bojim, posebno za naredne generacije. Nije Pogba kriv što neki stručni konsultanti na imaju problema sa svojim životima, pa im je potreban svaki dinar da bi preživeli...", kazao je Murinjo na konferenciji uoči meča sa Rostovom u Ligi Evrope.

Istakao je da se divi Pogbi i njegovoj porodici koja je morala da hrani tri sina i da brine o njihovim karijerama, ali da ga odueševljava Pol koji je već u mladosti morao da donosi teške odluke sa kojima se mnogi stariji nisu suočavali.

"Da, on je multimilioner, ali nije njegova krivica što zarađuje i po deset puta više nego što su u prošlosti dobijali neki veoma dobri fudbaleri", kazao je Murinjo.

Pol Pogba je ove sezone odigrao 40 mečeva za Mančester junajted i zabeležio sedam golova i pet asistencija, ali kao da Murinjo još nije našao pravu ulogu za njega.

"Kada je u pitanju njegova igra, ja sam veoma zadovoljan. I ceo klub je zadovoljan... Dobra stvar kod njegove ličnosti je što ga boli uvo šta drugi pričaju o njemu", zaključio je Portugalac svoj monolog o najskupljem igraču sveta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar