Анализа: Гдје су лимити Абрахама Фримпонга?

Сигурно је да ће наредног лета Фримпонга чекати још један озбиљан тест, толико озбиљан да може да му одреди каријеру. Јер биће на испиту у позиционој игри и у судару са, врло вероватно, физички јачим нападачима.

Фудбал 16.03.2017 | 23:00
Анализа: Гдје су лимити Абрахама Фримпонга?
„Не плаћа се само суви квалитет, плаћа се и континуитет. Играчи који могу да се понављају вреде много“.

Сигурно сте реченицу, изречену из уста бројних белосветских тренера, чули безброј пута. Говори о томе како је понављање у колективним спортовима цењена референца.

После суморног 153.вечитог дербија било је навијача Црвене звезде који су у стању беса показивали знакове задовољства. Да не кажемо еуфорије. Да, осмех на лица развукао им је готово перфектном партијом штопер доведен из крушевачког Напретка Абрахам Фримпонг. Дерби је положио са врло добром оценом, потом је почео да се понавља...

Брзе ноге, сјајна антиципација и осећај за игру били су његови адвокати и током осталих утакмица Црвене звезде овог пролећа. Пет мечева су сасвим пристојан узорак да они који редовно посећају Маракане хорски ускликну.

„То је то“...

Добро, постоји аргумент звани снижавање, пошто су редовни посетиоци Маракане за само шест месеци гледали тумарање по терену, тактичку недисциплину и одсуство било какве физичке спреме Бразилца Едсона и Француза Томаса Фибела. И тада је одговорима из Љутице Богдана Абрахам Фримпонг био испред носа, али тамнопутог штопера пратио је глас лимитираног играча, пошто је неславно завршио пробе у Партизану и Војводини.  Међутим, колико год деловало контрадикторно тада су црно-бели и новосадски суперлигаш направили велику услугу момку из Гане. Лишили су га стреса тако својественог за велики клуб и помогли му да у редовима крушевачког Напретка напредује корак по корак. Или можда пола корака по пола корака.

„У Србију га је довео Горан Миловановић. Видело се да је добар играч, да има брзину... Дошао је без обештећења и потврдио брзо да има потребне придиспозиције. Добра ствар је што је две године у Напретку, док је играо другу лигу, био члан екипе која је играла са високо постављеном одбраном. То му је сигурно помогло да се снађе у Црвеној звезди. Видећемо како ће даље да се развија“, каже за МОЗЗАРТ Спорт некадашњи спортски директор Напретка Владимир Матијашевић.

Гледајући пасош Абрахам Фримпонг је странац, али посматрајући историју и његове каријере брзоноги штопер је домаћи играћ. Савршено је за претходне четири године упознао појаве овдашњег првенства. Ту малу школицу је прошао, али му је за диплому високо квалитетног штопера потребно још нешто... Сигурно смо да нико од бројних овдашњих стручњака зна докле досежу лимити комаданта Звездине одбране...

 Показао је да брзним ногама и мирноћом може да осујети ривале налик суперлигашким, алиФримпонг има пред собом четири месеца за додатно напредовање како би био велики адут у европским биткама...

Може да се каже како би можда Звезда извукла повољнији резултат против Лудогореца да је уместо Фибела на терену био дефанзивац Фримпонгових квалитета... Можда не би суперсонични Кафу правио слаломе кроз срце Звездине одбране. Али све је то можда... Сигурно је да ће наредног лета Фримпонга чекати још један озбиљан тест, толико озбиљан да може да му одреди каријеру. Јер биће на испиту у позиционој игри и у судару са, врло вероватно, физички јачим нападачима.

Добра ствар за Фримпонга јесте податак да је неокрњен прошао први циклус у Звездином дресу. А таква судбина је задеслила поменуте Едсона, Фибела, па раније Крнету и Бојана Миладиновића. Деловао је супериорно у дуелима са нападачима Партизана и Војводине (добио 27 од 31 дуела) и стекао огромно поверење не само навијача, већ и саиграча. Идеална полазна основа за даље напредовање и усавршавање до јуна... А тада би Фримпонг требало да покаже да ли је нови Звездин капиталац.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар