У Сарајево идем са руком пријатељства

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да у Сарајево долази са пруженом руком пријатељства свима у региону Западног Балкана.

Србија 15.03.2017 | 17:16
У Сарајево идем са руком пријатељства
Вучић је за Пинк, уочи одласка у Сарајево, рекао да ће на састанку премијера земаља Западног Балкана бити речи о заједничким пројектима.

Он је истакао да се једна земља противи његовом предлогу за стварање царинске уније, односно јединственог тржишта Западног Балкана.

"Има оних који мисле да су изнад нас", рекао је Вучић за ту телевизију, након посете Берлину, где је разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Говорећи о писању магазина "Франкфуртер алгемајне цајтунг", који је оценио да већина политичара у Берлину Александра Вучића види као човека који доноси стабилност и јединог политичара који може да окупи стабилну већину, премијер Србије је истакао да је поносан да неког из Србије на такав начин оквалификују.

"То и јесте наш посао, да будемо поуздан и озбиљан партнер и то је оно што смо радили и верујемо да ћемо то радити у будућности", истакао је Вучић и додао да је Михаел Мартенс један од најугледнијх новинара на свету и да фантастично познаје прилике на Балкану и у југостицној Европи.

"На таквој оцени сам му веома захвалан. Њему се овде верује и о њему овде можете само најбоље да чујете. Хвала му за све лепо што је рекао о нашој земљи", рекао је Вучић.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србенда

15.03.2017 16:42

Ти Вуле сваком пружаш руку помирења,а ко је нама пружио руку помирења

ОДГОВОРИТЕ