U Sarajevo idem sa rukom prijateljstva

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Sarajevo dolazi sa pruženom rukom prijateljstva svima u regionu Zapadnog Balkana.

Srbija 15.03.2017 | 17:16
U Sarajevo idem sa rukom prijateljstva
Vučić je za Pink, uoči odlaska u Sarajevo, rekao da će na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana biti reči o zajedničkim projektima.

On je istakao da se jedna zemlja protivi njegovom predlogu za stvaranje carinske unije, odnosno jedinstvenog tržišta Zapadnog Balkana.

"Ima onih koji misle da su iznad nas", rekao je Vučić za tu televiziju, nakon posete Berlinu, gde je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Govoreći o pisanju magazina "Frankfurter algemajne cajtung", koji je ocenio da većina političara u Berlinu Aleksandra Vučića vidi kao čoveka koji donosi stabilnost i jedinog političara koji može da okupi stabilnu većinu, premijer Srbije je istakao da je ponosan da nekog iz Srbije na takav način okvalifikuju.

"To i jeste naš posao, da budemo pouzdan i ozbiljan partner i to je ono što smo radili i verujemo da ćemo to raditi u budućnosti", istakao je Vučić i dodao da je Mihael Martens jedan od najuglednijh novinara na svetu i da fantastično poznaje prilike na Balkanu i u jugosticnoj Evropi.

"Na takvoj oceni sam mu veoma zahvalan. Njemu se ovde veruje i o njemu ovde možete samo najbolje da čujete. Hvala mu za sve lepo što je rekao o našoj zemlji", rekao je Vučić.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbenda

15.03.2017 16:42

Ti Vule svakom pružaš ruku pomirenja,a ko je nama pružio ruku pomirenja

ODGOVORITE