Најава великог меча - Федерер: Надал?! Па и дошао сам због таквих мечева!

А сад спектакл у Индијан Велсу: ФЕДАЛ! Роџер Федерер и Рафаел Надал одмериће снаге у дерби мечу осмине финала Индијан Велса, 36. пут у каријери. Ко ће добити? Роџер Федерер радује се новом дуелу са великим ривалом Рафаелом Надалом, у осмини финала Индијан Велс.  

Тенис 15.03.2017 | 19:45
Најава великог меча - Федерер: Надал?! Па и дошао сам због таквих мечева!
Швајцарац је до 36. окршаја са Шпанцем стигао после доста проблема са Американцем Стивијем Џонсоном, кога је добио без иједног брејка.

"Такви мечеви су оно због чега сам дошао, да играм са момцима као што је Рафа. Узбуђен сам због тога. У супротном, дошао сам из погрешних разлога", рекао је Федерер.

Надал води 23-12 у међусобним окршајима, али је последњи припао Федереру, и то у финалу Аутралијан опена пре два месеца.

"Било је различитих увертира пред те мечеве. Некада је неко долазио прилично уморан, неко у серији од три пораза. Аустралија ми је мало помогла, али на крају крајева, ја сам и даље у фази повратка. У Дубаију сам био стварно уморан, сада ћу дефинитивно имати шансе",закључио је Федерер.

Публика у Индијан Велсу знала је после "пакленог" жреба да ће ове године уживати у тенису на сигурно најквалитетнијем турниру мастерс серије.

У истој половини жреба нашли су се Новак Ђоковић, који је пет пута, највише у историји турнира, освајао трофеј, Роџер Федерер, који је четири пута подизао пехар у Калифорнији и Рафаел Надал, који је то учинио три пута.

Вољом жреба само један од њих играће у полуфиналу, а пре тога мораће међусобно да "укрсте рекете".

Е, па спектакл може да почне!

Рафаел Надал и Роџер Федерер састаће се у осмини финала и тај меч почиње у један сат после поноћи по средњеевропском времену.

Биће то њихов 36. међусобни дуел у каријери. Шпанац има далеко бољи у скор у тим дуелима - чак 23 победе, а последњу остварену у полуфиналу Аустралијан Опена 2014. године.

Федерер има 12 тријумфа, укључујући и ону у последњем мечу, на Аус Опену ове године, у великом финалу, када је освојио 18. гренд слем у каријери.



Статистика каже да ће овај дуел у Индијан Велсу, и пре него што сазнамо његов исход, бити посебан.

Наиме, Федерер и Надал ће се сусрести најраније на неком турниру, први пут после 2004. године! Да, добро сте прочитали.

Једино су у првом мечу у каријери, на мастерсу у Мајамију, пре тачно 13 година одиграли међусобни дуел раније од осмине финала - састали су се тада у шеснаестини финала и победу је однео Надал (6:3, 6:3).

Након тога, Роџер и Рафа 34 пута играли су мечеве у каснијим фазама турнира, заправо највише у финалима и полуфиналима, док су само два пута одмерили снаге у четвртфиналима (Индијан Велс и Синсинати 2013 и оба добио Надал).

Федерер је пласман у осмину финала изборио после тешког дуела са Американцем Стивом Џонсоном - 7:6, 7:6, док је Надал био бољи од свог земљака Фернанда Вердаска (6:3, 7:5).

"Роџер има таленат да уради тешке ствари тако да изгледају веома лако", у најкраћем је Надал описао како то добро игра тенис његов дугогодишњи велики ривал.

"Федерер увек игра добро. У стању је да после доброг ударца из дефанзиве брзо изађе на мрежу, и тада сте у проблему. Ако му пошаљете краћу лопту, онда ризикујете да вам испоручи винер, пошаље снажан ударац у страну и опет изађе на мрежу...", покушао је у најкраћем Надал да опише да је Федерер јак на свакој позицији.

Федерер, на другој страни, са нестрпљењем очекује тениски класик против Надала.

"Ово је разлог због којег сам дошао у Индијан Велс - да играм против момака као што је Рафа и сада смо стигли до тог меча", поручио је Швајцарац.

"Узбуђен сам због тога, али је боље да је тако, јер у супротном би то значило да сам овде из погрешних разлога", додао је Федерер.

Један од најбољих играча свих времена поручио је да је задовољан партијама које пружа и да је дуел против Надала још једна одлична прилика да поправи игру.

"Без обзира на то што се десило у Аустралији, без обзира на то да ли ћу овај меч добити или изгубити, гледам то као прилику да изађем на терен и одиграм растерећено, јер мислим да је то веома важно. Ја овај дуел посматрам као одличну прилику да напредујем и подигнем свој ниво игре за наставак сезоне. Осећам се заиста добро, срећан сам, имам доста енергије и мислим да у оваквом стању имам добре шансе да победим Рафу", додао је рекордер по броју проведених недеља на првом месту АТП листе.

Победник меча Федерер - Надал у четвртфиналу Индијан Велса ће играти против бољег из дуелаНовак Ђоковић - Ник Кирјос.

Дакле, журка почиње ноћас и потрајаће...

Меч између Федерера и Надала игра се ноћас један сат иза поноћи по средњеевропском времену.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар