Najava velikog meča - Federer: Nadal?! Pa i došao sam zbog takvih mečeva!

A sad spektakl u Indijan Velsu: FEDAL! Rodžer Federer i Rafael Nadal odmeriće snage u derbi meču osmine finala Indijan Velsa, 36. put u karijeri. Ko će dobiti? Rodžer Federer raduje se novom duelu sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom, u osmini finala Indijan Vels.  

Tenis 15.03.2017 | 19:45
Najava velikog meča - Federer: Nadal?! Pa i došao sam zbog takvih mečeva!
Švajcarac je do 36. okršaja sa Špancem stigao posle dosta problema sa Amerikancem Stivijem Džonsonom, koga je dobio bez ijednog brejka.

"Takvi mečevi su ono zbog čega sam došao, da igram sa momcima kao što je Rafa. Uzbuđen sam zbog toga. U suprotnom, došao sam iz pogrešnih razloga", rekao je Federer.

Nadal vodi 23-12 u međusobnim okršajima, ali je poslednji pripao Federeru, i to u finalu Autralijan opena pre dva meseca.

"Bilo je različitih uvertira pred te mečeve. Nekada je neko dolazio prilično umoran, neko u seriji od tri poraza. Australija mi je malo pomogla, ali na kraju krajeva, ja sam i dalje u fazi povratka. U Dubaiju sam bio stvarno umoran, sada ću definitivno imati šanse",zaključio je Federer.

Publika u Indijan Velsu znala je posle "paklenog" žreba da će ove godine uživati u tenisu na sigurno najkvalitetnijem turniru masters serije.

U istoj polovini žreba našli su se Novak Đoković, koji je pet puta, najviše u istoriji turnira, osvajao trofej, Rodžer Federer, koji je četiri puta podizao pehar u Kaliforniji i Rafael Nadal, koji je to učinio tri puta.

Voljom žreba samo jedan od njih igraće u polufinalu, a pre toga moraće međusobno da "ukrste rekete".

E, pa spektakl može da počne!

Rafael Nadal i Rodžer Federer sastaće se u osmini finala i taj meč počinje u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Biće to njihov 36. međusobni duel u karijeri. Španac ima daleko bolji u skor u tim duelima - čak 23 pobede, a poslednju ostvarenu u polufinalu Australijan Opena 2014. godine.

Federer ima 12 trijumfa, uključujući i onu u poslednjem meču, na Aus Openu ove godine, u velikom finalu, kada je osvojio 18. grend slem u karijeri.



Statistika kaže da će ovaj duel u Indijan Velsu, i pre nego što saznamo njegov ishod, biti poseban.

Naime, Federer i Nadal će se susresti najranije na nekom turniru, prvi put posle 2004. godine! Da, dobro ste pročitali.

Jedino su u prvom meču u karijeri, na mastersu u Majamiju, pre tačno 13 godina odigrali međusobni duel ranije od osmine finala - sastali su se tada u šesnaestini finala i pobedu je odneo Nadal (6:3, 6:3).

Nakon toga, Rodžer i Rafa 34 puta igrali su mečeve u kasnijim fazama turnira, zapravo najviše u finalima i polufinalima, dok su samo dva puta odmerili snage u četvrtfinalima (Indijan Vels i Sinsinati 2013 i oba dobio Nadal).

Federer je plasman u osminu finala izborio posle teškog duela sa Amerikancem Stivom Džonsonom - 7:6, 7:6, dok je Nadal bio bolji od svog zemljaka Fernanda Verdaska (6:3, 7:5).

"Rodžer ima talenat da uradi teške stvari tako da izgledaju veoma lako", u najkraćem je Nadal opisao kako to dobro igra tenis njegov dugogodišnji veliki rival.

"Federer uvek igra dobro. U stanju je da posle dobrog udarca iz defanzive brzo izađe na mrežu, i tada ste u problemu. Ako mu pošaljete kraću loptu, onda rizikujete da vam isporuči viner, pošalje snažan udarac u stranu i opet izađe na mrežu...", pokušao je u najkraćem Nadal da opiše da je Federer jak na svakoj poziciji.

Federer, na drugoj strani, sa nestrpljenjem očekuje teniski klasik protiv Nadala.

"Ovo je razlog zbog kojeg sam došao u Indijan Vels - da igram protiv momaka kao što je Rafa i sada smo stigli do tog meča", poručio je Švajcarac.

"Uzbuđen sam zbog toga, ali je bolje da je tako, jer u suprotnom bi to značilo da sam ovde iz pogrešnih razloga", dodao je Federer.

Jedan od najboljih igrača svih vremena poručio je da je zadovoljan partijama koje pruža i da je duel protiv Nadala još jedna odlična prilika da popravi igru.

"Bez obzira na to što se desilo u Australiji, bez obzira na to da li ću ovaj meč dobiti ili izgubiti, gledam to kao priliku da izađem na teren i odigram rasterećeno, jer mislim da je to veoma važno. Ja ovaj duel posmatram kao odličnu priliku da napredujem i podignem svoj nivo igre za nastavak sezone. Osećam se zaista dobro, srećan sam, imam dosta energije i mislim da u ovakvom stanju imam dobre šanse da pobedim Rafu", dodao je rekorder po broju provedenih nedelja na prvom mestu ATP liste.

Pobednik meča Federer - Nadal u četvrtfinalu Indijan Velsa će igrati protiv boljeg iz duelaNovak Đoković - Nik Kirjos.

Dakle, žurka počinje noćas i potrajaće...

Meč između Federera i Nadala igra se noćas jedan sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar