Глумац из Бијељине осваја Србију

Када имате жељу И вољу, зацртан циљ И подршку породице скоро да је немогуће да не остварите своје снове, каже Иван Марковић, глумац из Бијељине који иза себе има неколико десетина премијера у позориштима широм Србије.

Забава 15.03.2017 | 15:00
Глумац из Бијељине осваја Србију
Оно што у својој каријери истиче је И улога у представи "Монти Пајтон Спамелот" И филму “Стадо” захваљујући којима се нашао раме уз раме са највећим глумачким именима.

Ако питате било ког глумца о његовим почецима скоро свако ко се ту није нашао случајно рећи ће вам да су то веома опасне И неизвјесне воде, да је поред талента потребно И доста среће, упорности И подршке. Ипак слиједити свој сан може бити најбитнија ствар којом се водио И бијељинац Иван Марковић.

И није погријешио. Иако је после средње школе завршио економију, то му је каже помогло да схвати да тим не жели да се бави. Окренуо се нечему што воли И уз велику подршку породице почео да живи свој сан."Монти Пајтон Спамелот" је једна од ствари која се десила овом младом момку.


- Много се ствари позитивних издешавало. Спамелот је дошао неочекивано.Улогу сам добио преко аудиције и било је стресно сазнање јер сам у том тренутку доносио битне животне одлуке које нису везане за ту представу али рецимо да је Спамелот дошао као мелем за све што ми се у том моменту дешавало. Било ми је занимљиво да радим са људима на чијим сам филмовима одрастао гледајући Кенгура, Мртав ладан, Лепа села, лепо горе..- каже Иван.


Једна отворена врата водила су другим, те се Иван нашао И у филму "Стадо".

-То се десило захваљујући Спамелоту. Ту сам имао прилику да упознам Николу Коју који је испратио све што ја радим и ми смо се ту повезали, и ја ћу њему бити до краја живота бескрајно захвалан на тој прилици и што сам на тај начин упознао још много људи и остварио контакте - додаје Иван.

Прије ових улога Иван је као стипендиста неко вријеме боравио у Америци одакле каже да је понио огромно искуство.

-Ту сам добио стипендију у позоришту на Теразијама за џез мјузикл Театар за Џејкобс Пилоу школу која је трајала три недјеље. То ми је било врло значајно искуство јер сам сарађивао са еминентним кореографима и то ми је било од великог значаја и за Спамелот. То је потпуно другачија прича од свега и заиста значајно искуство- каже овај млади глумац.

Представа "Праћка" Иванова мастер представа на Акедемији умјетности у Новом Саду коју су сами извођачи финансирали, биће приказана у Русији.

-25.јуна идемо на Фестивал у Екатеринбург и до 30.јуна смо тамо. Прошли смо у главну селекцију у којој се налазе 32 представе и врло сам поносан на то.- додаје Иван.

Подршка породице је један од најбитнијих сегмената Иванове каријере, без које каже није сигуран да би успио да оствари све што је желио.

- Захваљујући мојим родитељима који су ми неизмјерна подршка, без које пола ових ствари не бих могао урадити, јер искрено глума је јако скуп "спорт" и то је привилегија бавити се тиме поготово у данашњем времену беспарице. Треба имати јак карактер и неки реалан циљ- додаје Иван.

Иван каже да је за сада више окренут позоришту И да му је са ове тачке гледишта И са скромним филмским искуством оно драже. Тренутно ради на двије представе, а 27. марта позива све који желе да посјете Српско народно позориште И Камерну сцену у Новом Саду  И уживају у представи "Праћка".

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар