У Ред Булу су сумњичави: Скрива ли Ферари своју брзину?!

Хелмут Марко сумња да Скудерија одузела гас Фетелу како би камуфлирала стварну брзину “СФ 70 Х” болида.

Остали спортови 18.03.2017 | 18:45
У Ред Булу су сумњичави: Скрива ли Ферари своју брзину?!
На последњем дотезању перформанси болида, Себастијан Фетел је у свом најбржем кругу при изласку из последње кривине једноставно одузео гас! Да ли је у питању подвала? У то не сумња, већ истински верује Хелмут Марко, тркачки шеф екипе Ред Була.

„Ферари је веома брз и при том веома поуздан. То је разлика у односу на прошлу сезону. Оно што ме забрињава је то што врло добро познајем Фетела. Провокативно је пустио гас у свом најбржем кругу на стартно-циљном правцу. Сви су то видели, сви знају и ћуте“, каже Хелмут Марко, коментаришући Фетелово мора се признати „Ф1 уставно право“ да на тесту вози апсолутно по личном, односно тимском нахођењу.

„Ако чините нешто слично, онда је ваше самопоуздање и спознаја о стварним перформансама болида енормна. Нико није показао све што посједује. Ако носите 10 литара горива више, онда ће брзина варирати и до 0.35 секунди по кругу. Различите поставке мотора вам могу донети и до једне секунде, а и не морају... Много тога се прикрива! У Мелбурну владају исти услови као у Барселони. Ферари би могао да предњачи“, закључио је Хелмут Марко, али је згодно напоменути да се на његову причу у неку руку надовезују речи Кимија Рајконена који у независној изјави потпуно негира Фераријеву доминантну улогу у процени конкурентности.

„Не мислим да се десило нешто страшно другачије од прошле године. Очито имамо више пријањања због нових правила, а и гуме су различите! Не бих рекао да ми сад одједном нова правила боље одговарају него неком другом. Рано је за закључке. Правила су стварно нешто другачија, болиди су различити, али још је рано да нешто прогнозирамо“, рекао је Кими Рајконен.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар