ЛШ - Сампаоли: Пенали! Шекспир: Изазивали смо судбину!

Тренер Севиље Хорхе Сампаоли истакао је промашене пенале као узрок елиминације у осмини финала Лиге шампиона.

Фудбал 15.03.2017 | 14:00
ЛШ - Сампаоли: Пенали! Шекспир: Изазивали смо судбину!
Андалужани су испали од шампиона Енглеске Лестера, који се бори за опстанак у Премијер лиги ове сезоне.

Севиља је у првом мечу славила на свом терену 2:1, али је Самир Насри промашио ударац са беле тачке. У реваншу је Лестер добио 2:0, а Шпанци су имали шансу да изборе продужетке, али је Стивен Нзонзи такође био неуспешан са 11 метара.

"Одлучила су та два промашена пенала. Све је могло бити другачије. Покушали смо са променом извођача једанаестерца, Стивен је иступио, али је Шмајхел сјајно одбранио. Због тога смо остали без ичега вечерас", рекао је Сампаоли.

С друге стране, Крег Шекспир је израстао у хероја Лестера, неколико недеља након што је наследио отпуштеног Клаудија Ранијерија на клупи "лисица".

"Ово је огроман успех. Играчи треба да буду невероватно поносни, као и клуб, што смо успели да оствариммо овакав резултат. Били смо фантастични. Играли смо се са судбином понекад, али показали смо карактер. Идеја је била да учинимо да се не осећају комфорно колико год да је то могуће, план игре био је изврстан. Голови мењају ток мечева, а Весов погодак дао нам је контролу", рекао је Шекспир.

И он је прокоментарисао пенал који је Шмајхел одбранио Нзонзију.

"Када нам је био најпотребнији, донео нам је одбране. Сада смо избацили један од најбољих тимова у Европи, биће лепо да се опробамо са још неким. Када чујемо мелодију Лиге шампиона, то нас све "запали", публика је била феноменална", закључио је менаџер Лестера.

Потенцијални ривали у четвртфиналу су еврпски гиганти Барселона, Реал, Јувентус и Бајерн. Жреб је у петак, а мечеви средином априла.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар