LŠ - Sampaoli: Penali! Šekspir: Izazivali smo sudbinu!

Trener Sevilje Horhe Sampaoli istakao je promašene penale kao uzrok eliminacije u osmini finala Lige šampiona.

Fudbal 15.03.2017 | 14:00
LŠ - Sampaoli: Penali! Šekspir: Izazivali smo sudbinu!
Andalužani su ispali od šampiona Engleske Lestera, koji se bori za opstanak u Premijer ligi ove sezone.

Sevilja je u prvom meču slavila na svom terenu 2:1, ali je Samir Nasri promašio udarac sa bele tačke. U revanšu je Lester dobio 2:0, a Španci su imali šansu da izbore produžetke, ali je Stiven Nzonzi takođe bio neuspešan sa 11 metara.

"Odlučila su ta dva promašena penala. Sve je moglo biti drugačije. Pokušali smo sa promenom izvođača jedanaesterca, Stiven je istupio, ali je Šmajhel sjajno odbranio. Zbog toga smo ostali bez ičega večeras", rekao je Sampaoli.

S druge strane, Kreg Šekspir je izrastao u heroja Lestera, nekoliko nedelja nakon što je nasledio otpuštenog Klaudija Ranijerija na klupi "lisica".

"Ovo je ogroman uspeh. Igrači treba da budu neverovatno ponosni, kao i klub, što smo uspeli da ostvarimmo ovakav rezultat. Bili smo fantastični. Igrali smo se sa sudbinom ponekad, ali pokazali smo karakter. Ideja je bila da učinimo da se ne osećaju komforno koliko god da je to moguće, plan igre bio je izvrstan. Golovi menjaju tok mečeva, a Vesov pogodak dao nam je kontrolu", rekao je Šekspir.

I on je prokomentarisao penal koji je Šmajhel odbranio Nzonziju.

"Kada nam je bio najpotrebniji, doneo nam je odbrane. Sada smo izbacili jedan od najboljih timova u Evropi, biće lepo da se oprobamo sa još nekim. Kada čujemo melodiju Lige šampiona, to nas sve "zapali", publika je bila fenomenalna", zaključio je menadžer Lestera.

Potencijalni rivali u četvrtfinalu su evrpski giganti Barselona, Real, Juventus i Bajern. Žreb je u petak, a mečevi sredinom aprila.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar