Не можеш да се презиваш Шмајхел, а да не знаш да браниш!

Пенал одбрањен Кореи у Севиљи, па Н’Зонзију на Кинг Пауер стадиону! Битно је имати Шмајхела на голу! Фудбалери Лестер Ситија се можда боре за опстанак у Премијер лиги, али су међу осам најбољих екипа у целој Европи.

Фудбал 15.03.2017 | 11:30
Не можеш да се презиваш Шмајхел, а да не знаш да браниш!
"Лисице" су приредиле нову сензацију у Лиги шампиона елиминацијом Севиље, а најзаслужнији за то био је голман Каспер Шмајхел, са два одбрањена пенала Шпанцима.

Лестер је до четвртфинала ЛШ стигао победом 2:0 на свом терену, преокренувши дефицит од 2:1 из Андалузије, али би победа била пирова да Шмајхел није зауставио шут Нзонзија са беле тачке десет минута пре краја.

"Мислим да сам последњи пенал одбранио пре три године, а сада два у два меча. Све је у самопоуздању. Изашли смо на тарен и играли као прошле сезоне и награђени смо за то. Фантастично, невероватно вече. Поносан сам на момке јер смо се савршено придржавали нашег плана игре. Били су бриљантни", рекао је Шмајхел.

Потенцијални ривали у наредној фази су европски фудбалски гиганти Барселона, Јувентус, Бајерн и Реал.

"Није битно. Скоро смо играли у Лиги два, сада смо у четвртфиналу Лиге шампиона. Није важно ко ће бити ривал јер ће свакако бити врхунски клуб", додао је син легендарног голмана Манчестер Јунајтеда Петера.

Тата је био велико име. Један од највећих голмана с краја 20. века. Петер Шмајхел. Није лако носити то презиме у свету фудбала. И дуго је изгледало да ће Каспер бити само један у низу синова од којих се због порекла много очекивало, а који никада нису испоручили оно што се тражило. Ко је мало пажљивије пратио енглески фудбал последњих година тешко да је био импресиониран.

А онда се десила ОНА сезона. Са Клаудијом Ранијеријем. Сезона у којој је Лестер са Каспером Шмајхелом на голу поништио сва устаљена правила и пригрлио титулу првака Енглеске. И онда се десила ОВА сезона. Сезона у којој би Лисице могле да испадну из Премијер лиге, али и сезона у којој би, макар теоретски, могле и да покоре Европу.

И да, наравно да смо свесни да ће Лестер бити убедљиво најслабији тим који ће играти четвртфинале Лиге шампиона. Али имаће и голмана који, кад му је дан, не дозвољава ни сунцу да се пробије до његове мреже.

Каспер Шмајхел је синоћ постао први голман који је одбранио пенале у обе утакмице једне нокаут рунде у Лиги шампиона. У Севиљи је зауставио Хоакина Кореу, данас се пред њим уплашио Стивен Н’Зонзи.

Ако сте гледали оба меча, знате да је било још много тога. Петер мора да је поносан.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар