Ne možeš da se prezivaš Šmajhel, a da ne znaš da braniš!

Penal odbranjen Korei u Sevilji, pa N’Zonziju na King Pauer stadionu! Bitno je imati Šmajhela na golu! Fudbaleri Lester Sitija se možda bore za opstanak u Premijer ligi, ali su među osam najboljih ekipa u celoj Evropi.

Fudbal 15.03.2017 | 11:30
Ne možeš da se prezivaš Šmajhel, a da ne znaš da braniš!
"Lisice" su priredile novu senzaciju u Ligi šampiona eliminacijom Sevilje, a najzaslužniji za to bio je golman Kasper Šmajhel, sa dva odbranjena penala Špancima.

Lester je do četvrtfinala LŠ stigao pobedom 2:0 na svom terenu, preokrenuvši deficit od 2:1 iz Andaluzije, ali bi pobeda bila pirova da Šmajhel nije zaustavio šut Nzonzija sa bele tačke deset minuta pre kraja.

"Mislim da sam poslednji penal odbranio pre tri godine, a sada dva u dva meča. Sve je u samopouzdanju. Izašli smo na taren i igrali kao prošle sezone i nagrađeni smo za to. Fantastično, neverovatno veče. Ponosan sam na momke jer smo se savršeno pridržavali našeg plana igre. Bili su briljantni", rekao je Šmajhel.

Potencijalni rivali u narednoj fazi su evropski fudbalski giganti Barselona, Juventus, Bajern i Real.

"Nije bitno. Skoro smo igrali u Ligi dva, sada smo u četvrtfinalu Lige šampiona. Nije važno ko će biti rival jer će svakako biti vrhunski klub", dodao je sin legendarnog golmana Mančester Junajteda Petera.

Tata je bio veliko ime. Jedan od najvećih golmana s kraja 20. veka. Peter Šmajhel. Nije lako nositi to prezime u svetu fudbala. I dugo je izgledalo da će Kasper biti samo jedan u nizu sinova od kojih se zbog porekla mnogo očekivalo, a koji nikada nisu isporučili ono što se tražilo. Ko je malo pažljivije pratio engleski fudbal poslednjih godina teško da je bio impresioniran.

A onda se desila ONA sezona. Sa Klaudijom Ranijerijem. Sezona u kojoj je Lester sa Kasperom Šmajhelom na golu poništio sva ustaljena pravila i prigrlio titulu prvaka Engleske. I onda se desila OVA sezona. Sezona u kojoj bi Lisice mogle da ispadnu iz Premijer lige, ali i sezona u kojoj bi, makar teoretski, mogle i da pokore Evropu.

I da, naravno da smo svesni da će Lester biti ubedljivo najslabiji tim koji će igrati četvrtfinale Lige šampiona. Ali imaće i golmana koji, kad mu je dan, ne dozvoljava ni suncu da se probije do njegove mreže.

Kasper Šmajhel je sinoć postao prvi golman koji je odbranio penale u obe utakmice jedne nokaut runde u Ligi šampiona. U Sevilji je zaustavio Hoakina Koreu, danas se pred njim uplašio Stiven N’Zonzi.

Ako ste gledali oba meča, znate da je bilo još mnogo toga. Peter mora da je ponosan.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar