ЛШ - Херој Шмајхел: Да ли сте свјесни...?!

Данац подсетио где је Лестер био пре две године, а где је сада. Крег Шекспир поручио играчима после пласмана у четвртфинале Лиге шампиона: "Јунаци".

Фудбал 15.03.2017 | 09:30
ЛШ - Херој Шмајхел: Да ли сте свјесни...?!
Енглеска је одушевљена...

Европа, пак, у шоку, јер магија Лестера, рођена прошле сезоне у Премијер лиги, ове зрачи пуним сјајем у Лиги шампиона.

Нови подвиг је направљен!

"Мали" Лестер сити је у четвртфиналу Лиге шампиона, у друштву још седам најбољих клубова, чија листа имена још није комплетирана. Али, бити поред Реал Мадрида, Барселоне, Бајерна, Борусије, Јувентуса...

Не да није мало него је...

"Огроман успех", било је прво што је после меча рекао менаџер Ситија Крег Шекспир.

Управо је он наследио легендарног Клаудија Ранијерија, који је због несугласица са свлачионицом морао да оде, иако је Италијан креирао историјски успех. Али, да играчи Лестера нису заборавили фудбал видело се од првог момента када је Ранијери искорачио са "Кинг Пауер" стадиона.

"Пао" је Ливерпул, па Хал, а сада и Севиља!

Шпански представник поражен је у мећу у којем су "лисице" морале да постигну гол. А после првог дуела, такав задатак није деловао нимало лак. Лестер их је у уторак дао два. Одиграо је сигурно најбољу партију ове сезоне.

"Поносан сам на играче, на себе... Били смо велики од првог до последњег судијског звиждука. Заслужили смо и срећу, али смо показали огроман карактер", наставио је Шекспир.

Јунак међу јунацима је Каспер Шмајхел. Данац је у оба меча са Севиљом одбранио по пенал.

"Када нам је био најпотребнији, Каспер је правио чуда. Заслужили смо да будемо у четвртфиналу, управо смо елиминисали један од најбољих тимова у Европи, по мом мишљењу. Уживајмо вечерас", завршио је Шекспир.

Голман Лестера није имао речи да опише осећај после пласмана у четвртфинале Лиге шампиона.

"Били смо на рубу испадања из Премијер лиге. А онда смо је освојили, па сада стигли до завршнице Лиге шампиона. Невероватан осећај", рекао је дански чувар мреже и осврнуо се на одбрањени пенал.

"Помогао сам екипи, све је још лепше".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар