Суд ослободио оптужби Липовачу

Општински суд у Босанској Крупи објавио је првостепену пресуду по којој бивши премијер Унско-санског кантона и бивши начелник Бихаћа Хамдија Липовача није крив за кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења, потврдио је његов адвокат Салих Хоџић.

Босна и Херцеговина 14.03.2017 | 18:59
Суд ослободио оптужби Липовачу
"Данас нам је стигла службена потврда о ослобађајућој пресуди, иако је она донесена још прије петнаестак дана", рекао је Хоџић.

Тужилаштво УСК је Липовачи стављало на терет да је 15. маја 2014. године, као в. д. министра унутрашњих послова УСК, злоупотребом свог положаја, тачније без проведене процедуре јавног конкурса и без претходне одлуке Владе УСК, поставио једну особу на позицију директора Управе за администрацију и подршку МУП-а, тиме грубо кршећи одредбе Закона о државним службеницима и намјештеницима у органима државне службе Унско-санског кантона.

Како објашњава његов адвокат, у првостепеној пресуди се наводи да Липовача није знао да потписујући спорни документ крши одредбе Закона о државним службеницима и намјештеницима. Суд је на ставу да су га на то требали упозорити тадашњи секретар МУП-а УСК, као и секретар Владе УСК.

Пред Кантоналним судом у Бихаћу Липовачи се, уз још неколико особа, тренутно суди и за тзв. аферу Стенс, а оптужница га терети за злоупотребу положаја или овлашћења, фалсификовање службене исправе те незаконито уговарање радова на реконструкцији Спортско-рекреационог центра Стенс у Бихаћу, чиме је од 2006. до 2009. за више од пола милиона марака оштећен буџет Града Бихаћа.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бошњак

14.03.2017 18:12

Боже драги у каквој држави .тј г... ми живимо. Ето није знао да крши закон??? Па ослобођен. Сад треба сваки лопов да тражи пресуду као урнек и да се на суду брани да није знао да крши закон хахахахахахахахахахахахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зајебант

14.03.2017 18:43

Колико ја знам, незнање не умањује ОДГОВОРНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одвјетник

14.03.2017 19:23

Незнас ти,закон се мијења из цаса у цас,звисно од ситуације до ситуације.

Name

Геограпхy

14.03.2017 23:44

У каквој држави живимо ова ме одлука уопште не чуди. Ухвати лопова усликај и пусти га исто као у риболову.

ОДГОВОРИТЕ