Блокиране обвезнице “Калдера Цомпанy“

Због кршења Закона о тржишту хартија од вриједности Републике Српске Бањалучка берза блокирала је трговање хартијама од вриједности фирми “Калдера Цомпанy“ Лакташи, „Романијапутеви“ Соколац, „Фармланд“ Нова Топола, „Микроелектроника“ Бањалука и „Фамос“ Источно Сарајево.

Република Српска 14.03.2017 | 17:33
Блокиране обвезнице “Калдера Цомпанy“
Ове фирме су дио листе блокирана 42 правна лица чије се обвезнице и акције, одлуком директора Бањалучке берзе, за сада не могу куповати, нити продавати.

Ове компаније упорно одбијају да берзи доставе извјештаје о извршеној ревизији финансијских извјештаја за 2015. годину, а што су обавезне по Закону о тржишту хартија од вриједности РС.

Блокада трговања њиховим хартијама од вриједности ће трајати све док не објаве извјештаје о ревизији.

На листи су блокираних су и акције бројних јавних предузећа: „Водовод“ Добој, „Водовод“ Гацко, „Водовод“ Градишка, „Водовод и канализација“ Нови Град, „Водовод и канализација“ Шамац, те ветеринарске амбуланте и станице у Добоју, Приједору, Челинцу, као и комунална предузећа у Бијељини и Козарској Дубици.



(Цапитал.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

#

14.03.2017 18:09

Нису то никакве фирме, то су обични лоповлуци. Заграби у буџет и отми природне ресурсе, то је сва њихова пословна политика, и знање и умијеће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђ

15.03.2017 08:46

То је све лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ